Delfzijer – Van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni vindt het maritieme evenement DelfSail plaats in Delfzijl. De verwachting is dat Delfzijl de komende vier dagen veel toeristen zal zien. Daarom adviseren Gemeente Ames Delta en organisatie DelfSail bezoekers om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Ben je aan het rijden? Lees dan onderstaande informatie goed door.

Op de parkeerplaats rijdt een pendelbus
Er is voldoende parkeergelegenheid op de bezoekersparkings P1 (Uitwierde) en P2 (Oostwierum). Deze gebieden zijn duidelijk gemarkeerd. Er rijdt een pendelbus vanaf de parkeerplaats van en naar de evenementenlocatie. De parkeerplaats gaat om 10.00 uur open (donderdag tot en met zondag) en blijft open tot 30 minuten na het evenement.

De kosten voor het parkeren van een auto/motor op de parkeerplaats en het terugbrengen naar de activiteitenlocatie in Delfzij bedragen € 8,50 per volwassene en € 4,00 per kind (4 t/m 13 jaar), voor kinderen jonger dan 4 jaar. Hier kunt u uw parkeerkaart (inclusief shuttle) online reserveren.

centrum gesloten
Tijdens DelfSail, vanaf 11.00 uur, is het gehele centrum afgesloten voor motorvoertuigen. Uitzonderingen zijn inwoners en ondernemers met een drive-through-vrijstelling.

Parkeren mag alleen in het centrum en is vrijgesteld
Tijdens DelfSail zijn openbare parkeerplaatsen in de binnenstad van Delfzij exclusief gereserveerd voor binnenstadbewoners en ondernemers, met parkeerontheffingen. Deze vrijstelling heeft betrekking op kentekenplaten.

Uitgebreid parkeerterrein
Van 11.00 uur tot 02.00 uur zijn er in het hele centrale gebied parkeerpanelen beschikbaar. Dit betekent dat als u vóór 11.00 uur het centrum inrijdt, er een blauwe parkeerschijf achter de voorruit moet liggen en de auto binnen twee uur moet worden weggehaald. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat de auto wordt weggesleept.

Meer informatie
Voor meer informatie over gehandicapten-, gasten- en fietsenstallingen kunt u terecht op de website van Stichting DelfSail.Source link