Delfzijer – Het MO14-1 hockeyteam van Delfziel Emsmund Hockey Club werd Divisie 1-kampioen met een ongeslagen record. Het gemengde team won zaterdag in Hoogezand de laatste wedstrijd van het seizoen en versloeg MHC Dash met 0-1. Met dit kampioenschap werd Emmond kampioen aller tijden in seizoen 23-24.

Dit kampioenschap is de bekroning van het werk van MO14. Dit seizoen klom het team van niveau drie via niveau twee naar niveau één en stond bovenaan alle niveaus. Het team versloeg ook de Groningen Hockey Club en won daarmee het Hallkampioenschap.

Coach Lloyd Sarijan zei: “We hebben een geweldig seizoen gehad. Ik ben nog steeds aan het herstellen van alle mooie en spannende wedstrijden. Naast het team hadden ook de trainers een geweldige indruk van ons tegen de wedstrijd. Het idee getuigt van een grote betrokkenheid en veel geduld. We krijgen vaak lof van onze tegenstanders voor de manier waarop we spelen en ik ben er trots op dat onze kleine club dit niveau heeft bereikt en dat Saridjan en André Swiersema het coachingsduo hebben gevormd.

In de eerste groep wedstrijden won MO14 in de voorlaatste wedstrijd al het kampioenschap. 9 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel. Na de zomer gaat het gehele team verder als MO16-1 van Emsmond Hockey Club.Source link