Delfzijer – Zaterdagochtend onthulde DelfSail tallshipdirecteur Jeannette Blijdorp het naam- en informatiebord van Stichting DelfSail Strandhelling. Dit gebeurde voorafgaand aan de Eames Regatta van dit weekend. Het evenement vond voor het eerst plaats op de nieuwe strandhelling. Jaron Zwijnenburg, voorzitter van Stichting Strandhelling, zegt dat de eer aan Blijdorp toekomt omdat de stichting nauwe banden onderhoudt met DelfSail.

Tijdens DelfSail organiseerde Stichting Strandhelling een driedaagse opstapdag. Geïnteresseerde bezoekers kunnen op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni onder begeleiding van ervaren instructeurs zeilen of surfen. De strandhelling van Delfzijl is de enige in de provincie Groningen en daarmee een unieke plek voor watersport.

Stichting Strandhelling is opgericht om de watersport in Delfzijl en omgeving te bevorderen. De nieuwe strandhelling is vernoemd naar Albert Landman, een bekende inwoner van het terpdorp Uitwierde en een enthousiaste zeeman op de River Eames die in 2023 overleed. Landman en Fred Bagnay werkten samen om deze nieuwe watersportlocatie te creëren, ontworpen om watersportliefhebbers gemakkelijk toegang tot het wad te bieden. De noodzaak ontstond naar aanleiding van verbeteringen aan de twaalf kilometer lange zeewering tussen Emshaven en Delfzijer, waardoor de eerdere toegang tot het wad verloren ging.

De nieuwe Albert Landmann strandhelling is niet alleen een aanwinst voor de watersportgemeenschap in Delfzijl, maar ook een blijvende herinnering aan een man die gepassioneerd was door zijn hobby. Watersportliefhebbers kunnen nu profiteren van deze geweldige toevoeging aan de stranden van de stad.Source link