Wilt u zich verwonderen over indrukwekkende tallships en maritiem erfgoed? Ga dan van donderdag 13 t/m zondag 16 juni naar Delfzijl. Dan vindt de 7e DelfSail plaats en speciaal hiervoor varen de mooiste schepen richting Groningen.

Vier dagen lang is de Haven van Delfzijer een gigantisch festivalterrein met grote schepen en varend erfgoed, artiesten, een maritieme markt, straattheater, shantykoren en meer. Alle boten en shows zijn gratis toegankelijk.
Net als SAIL Amsterdam wordt dit maritieme evenement elke vijf jaar gehouden. Vanwege de coronapandemie kan het evenement in 2021 niet plaatsvinden en daarom is deze editie verplaatst naar nu.

Maritiem erfgoed vieren

Er doen ruim 45 landen mee aan het evenement en er wordt verwacht dat ruim 450.000 mensen naar DelfSail kijken. De zevende editie van het evenement viert meer dan alleen maritiem erfgoed. Ook de toekomst van het Sustainability Plaza staat in de schijnwerpers, omdat het initiatief laat zien hoe we samen kunnen werken aan een schonere, duurzamere wereld. Bekijk hier welke boten u kunt verwachten en bekijk hier het programma.

In juni komt de hele wereld naar Delfzijer en de Delf Regatta 2024 zal bezoekers en crew een onvergetelijke ervaring bezorgen. Gaat u een maritiem evenement bezoeken?

Fragmenten uit het laatste nummer van 2016:

Omslagfoto: © Sietske/CC BY-SA 3.0

Label: delph zeil Laatst gewijzigd: 7 juniSource link