Noorderpoort organiseert van 10 tot en met 14 juni een speciale evenementenweek in het kader van het ANWB Kinderfietsenprogramma. Gedurende de week kunnen medewerkers en familieleden fietsen (ongebruikt) doneren aan kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

Hiervoor hebben wij op diverse locaties in Nordpoort inzamelpunten ingericht. Bijvoorbeeld Winschoten en Staskanal. De ingezamelde fietsen worden vervolgens gerepareerd door de studenten fietstechniek van Nordpoort. Hierdoor krijgen kinderfietsen een tweede leven en is er sprake van een groot maatschappelijk nut.

Niet vanzelfsprekend

In Nederland heeft niet ieder kind een eigen fiets. Al staan ​​er in duizenden loodsen fietsen die niet meer in gebruik zijn. Noorderpoort, een grote noordelijke werkgever met 1.400 medewerkers, nam contact op met de ANWB om de Speciale Actieweek te organiseren. Ook hierin spelen studenten een belangrijke rol.

Informatieve ervaring

“Ze begonnen de fietsen te repareren”, zei leraar John Talman. “Voor hen is dit in meerdere opzichten een leerzame ervaring. Professioneel natuurlijk, omdat ze bezig zijn met hun toekomstige carrière. Maar zeker ook sociaal: omdat ze samen werken aan een prachtig doel. Het is zeer de moeite waard. We hopen dat dat onze oproep tot fietsdonaties goed ontvangen zal worden en dat we veel Groningse kinderen de voldoening kunnen geven van een eigen fiets.

fiets probleem

Als de fiets niet gerepareerd kan worden, wordt het materiaal gerecycled. De fietsen worden verdeeld op verschillende distributiepunten in de provincie Groningen, zoals Factor 5, waar gezinnen die hiervoor in aanmerking komen via Stichting Leergeld hun fietsen kunnen ophalen.Source link