Delfzijer – Op 13 juni opent Delfzijl haar deuren voor een groot aantal bezoekers tijdens het vierdaagse zeilevenement Delf. Bezoekers uit de Eemsdelta, Groningen, heel Nederland en zelfs daarbuiten komen naar Delfzijl om te genieten van de prachtige boten, shows en festiviteiten. Het marketingbedrijf Eemsdelta (actief onder de naam Visit Eemsdelta) ziet DelfSail als een uitgelezen kans om de Eemsdeltaregio onder de aandacht te brengen bij bezoekers in de toerisme- en recreatiesector.

“We presenteerden onszelf met een prachtige promotietent en draaiden promotievideo’s op alle schermen
evenement”, aldus Edwin van der Woude, Marketingdirecteur Eemsdelta. ‘Maar met al
Visueel spektakel kan moeilijk zijn om de aandacht van een bezoeker te trekken. daarom hebben we dat gedaan
Er werd een speciale methode bedacht.

Tijdens DelfSail kan iedere bezoeker van 18 jaar en ouder meedoen aan een online loterij om een ​​E-sloep ter waarde van circa € 10.000,- te winnen. U kunt alleen deelnemen als u toestemming geeft voor het gebruik van uw e-mailadres voor promotionele doeleinden. “Ons doel is om 10% van onze bezoekers mee te doen aan de loterij en ongeveer 30.000 e-mailadressen te verzamelen”, aldus Van der Woude.

De kosten van de deels gesponsorde E-sloep lijken hoog voor de promotie van de Eemsdelta, maar zijn acceptabel. Met zoveel e-mailadressen hebben we de mogelijkheid om na het evenement veel mensen te informeren over andere evenementen en alles wat de Eemsdelta te bieden heeft.

Zo kunnen mensen alles ontdekken wat onze mooie streek te bieden heeft en vaker terugkomen of eropuit gaan. Hierdoor kunnen ondernemers in de hele Eemsdelta na het evenement profiteren. De verzamelde gegevens worden ook gebruikt voor publieksonderzoek. Zo kan aan de hand van de postcode van de deelnemers de herkomst van DelfSail-bezoekers worden geanalyseerd.Source link