Vrijwilliger Eduard Mulder uit Delfzijl heeft tijdens zijn tijd bij DelfSail één belangrijke taak: DelfSail in de kijker zetten.

Het grote moment komt eraan. De vloot van DelfSail komt donderdag 13 juni de haven van Delfzijl binnen. Vanuit Emshaven (of vlakbij) varen grote boten achtereenvolgens de Eems binnen. Deze rondvaart is de start van een uniek evenement in Noord-Nederland.

Het organiseren van een evenement van deze omvang vereist een enorme organisatie. Bij DelfSail wordt deze kwestie door meerdere commissies behandeld. Eén daarvan is de Marketing- en Communicatiecommissie, die als missie heeft DelfSail in de kijker te zetten.

digitale expressie

“Alle externe uitingen die je ziet komen van deze commissie”, zegt Eduard Mulder, de voorzitter die de inspanningen coördineert. “Daarnaast gaat het om de communicatie met de media. Dan hebben we het over advertenties, persberichten en artikelen. En net zo belangrijk: digitale expressie.

“De website en social media spelen een heel belangrijke rol en daar investeren wij flink in. De commissie bestaat uit vrijwilligers. De basis is een kerngroep die zeer actief is geweest in het voorbereidende werk. Nu is deze groep aangevuld met nog een Een leger aan videografen, videografen, copywriters, redacteuren en vloggers.

Heeft een eigen communicatiecentrum in de haven

“Tijdens DelfSail vertelden ze vier dagen lang het verhaal van DelfSail. Het verhaal van het schip, de bemanning, het gezelschap, de toeristen en de vrijwilligers. Ze hebben een eigen communicatiecentrum in de haven van waaruit ze vertrekken.

Naast het vastleggen van DelfSail in tekst en beeld, wordt er ook informatie gedeeld in en vanuit het communicatiecentrum, bijvoorbeeld naar de media (waar deze wordt gehost), maar ook via grote schermen bij evenementen.

Dit is een moeilijke taak. ‘Inderdaad,’ lachte Eduard. “Maar wel een hele mooie. Je hebt te maken met gepassioneerde mensen die vanuit hun achtergrond expertise inbrengen. Iedereen heeft zijn eigen expertise, wat het team completer maakt.

Oceaan wereld

Edwards hart lag duidelijk bij het zeilen. Op driejarige leeftijd verhuisde hij van de stad Groningen naar Delfzijl. Zijn vader werd overgeplaatst van de Groningse belastingdienst naar de havenstadbelastingdienst. Via Basisschool Noorderkroon en Academie Fivel ging hij naar de Hanzehogeschool om Bedrijfskunde te studeren, met als specialisatie Marketing en IT.

Vervolgens kwam hij in de maritieme wereld terecht bij Groningen Seaports als Business IT Manager. Vanuit zijn kantoor kijkt hij dagelijks uit over de haven, het scherm, het strand en de dijk. Maar we kennen hem ook als lijsttrekker van de gemeenteraad van Eemsdelta VVD, en we zien hem ook als voorzitter van de toen pas gefuseerde club NEC Delfzijl. Ook deze drukke man en vader van drie kinderen heeft zijn aandacht nodig.

Zijn motief? “Er is veel te zeggen over DelfSail, en er komt nog veel meer. We houden ervan om de positieve kracht van het milieu op de kaart te zetten. Dat is altijd mijn motivatie geweest.



Source link