Appingedan – Het duurde iets langer dan gepland, maar de resultaten zijn indrukwekkend. Deze weken zullen de eerste bewoners van Burgemeester Klauuckelaan hun nieuwe woningen betrekken. Nadat de tien voormalige bewoners naar hun nieuwe woningen waren teruggekeerd, begonnen de huurders van de overige panden. Ook de bouw van veertien nieuwe woningen aan de aangrenzende K. ter Laanstraat vordert snel. Eind dit jaar staan ​​hier ook de verhuisdozen klaar om uitgepakt te worden.

Comfortabel en duurzaam wonen
In totaal zijn 38 portiekwoningen aan de Burgemeester Klauckelaan en K. ter Laanstraat in Appingedam opgeleverd aan 36 moderne, aardbevingsbestendige en energieneutrale woningen. Er is een lift en een parkeerplaats aanwezig, zodat u hier ook in de toekomst zelfstandig en comfortabel kunt blijven wonen. De woningen beschikken over drie kamers waarvan twee slaapkamers en beschikken over een balkon of terras, alsmede een eigen berging op de begane grond.

Een warm welkom voor nieuwe bewoners
Laura Broekhuizen, directeur van het Groninger Huis, keek met een glimlach op haar gezicht toe hoe het verhuisbedrijf de laatste spullen van de heer Luymers uitlaadde. Broekhuizen is trots op het resultaat en legt uit: “Ik kan heel goed begrijpen waarom terugkerende bewoners, onze huurdersorganisatie en de stad het eens zijn geworden over dit ontwerp. Het is een prachtige entree als je de wijk inrijdt. Daarnaast hebben we een transparant wethouder Usmani -Dalinga voegde toe: “Ik ben het hier volledig mee eens. Het nieuwe gebouw is een aanwinst voor Opwierde. Het is een gebouw gelegen aan de ingang van de gemeenschap.”

Als alle bewoners van Burgemeester Klauckelaan hun intrek hebben genomen, plannen we een gezellige buurtbarbecue. Uiteraard blijven ook de nieuwe bewoners van de K.ter Laanstraat niet onopgemerkt. Naar aanleiding van de sleuteloverdracht heeft Woonstichting Groninger Huis ook een aantal leuke activiteiten gepland voor huurders om de start van hun nieuwe hoofdstuk te vieren.Source link