Bijna 2.000 mensen stonden donderdagavond in de rij om de extra slotetappe van de vierdaagse overnachtrace in Delfzijl af te leggen.

Tijdens de traditionele slotetappe van de race van de Bergshof in Famsum naar de atletiekbaan midden op het Sportpark stonden honderden bezoekers met een blije glimlach op het gezicht langs de weg, rond het voetbalveld en op de tribunes. Gaandeweg zijn veel jonge deelnemers snoepjes gaan belonen.

“Goede ontwikkeling”

Het optocht was bijzonder groot omdat het werd begeleid door bijna 300 mensen, waaronder de Koningin Wilhelmina Band en het Delfzijls Harmonie Orkest. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Theo Bos van organisatie WSV Spirit is een tevreden man. “Ook vorig jaar hebben we een kleine groei gehad en die zet zich goed voort. Hoewel het aantal kinderen in de omgeving iets is gedaald, is het een goede ontwikkeling. Alles is goed verlopen. Alle vier de avonden was het prima weer om te hardlopen, alhoewel veel deelnemers Ik hoop dat het warmer weer is en dat alles soepel en zonder enige onenigheid verloopt.

“We waren vooraf een beetje zenuwachtig of we voldoende verkeersregelaars konden vinden. Alles was in orde. Van de dertig vrijwilligers werden er ruim twintig gestuurd om als verkeersregelaar te dienen. Anders zouden er niet meer zulke wandelende partijen zijn. Verantwoordelijkheid. We hadden een veel nieuwe vrijwilligers die een geweldige tijd hebben gehad en volgend jaar hopen er weer bij te zijn tijdens de 75e editie, die wordt gehouden van 16 tot en met 19 juni 2025.

De 62e Gerke de Boer

Deelnemers zijn voornamelijk kinderen, maar er zijn ook wandelaars van alle leeftijden. Afgaande op het aantal deelnemers kwam Geke de Boer uit Delfzijer als beste uit de bus. Het is de 62e keer dat ze deelneemt aan het vierdaagse evenement in Delf-Zelst.Source link