Foto: Niels Knelis/via Jimmy’s

In de Paradigmfabriek in Groningen werd het festival ‘I Know Everything’ gehouden voor 900 mbo-studenten van Noorderpoort en Alfa College. Tot en met vrijdag volgen studenten diverse cursussen, waaronder workshops, trainingen en verhelderende sessies over onderwerpen waar ze meer over willen weten, maar die geen deel uitmaken van hun reguliere onderwijs.

Het festival wordt georganiseerd door Jimmy Academy, Nordpoort Academy en Alpha Academy als onderdeel van de burgereducatie van de scholen.

plan

Bespreek de impact van sociale media, leer levensreddende acties, uitleg over de verkiezingen voor het Europees Parlement en tips over hoe u uw geestelijke gezondheid kunt verbeteren. Dit zijn slechts enkele van de vele workshops en conferenties die op het programma staan. TikTok Tammo brengt de vakantie tot een goed einde. Na het succes van de voorgaande twee edities hanteert de organisatie nog steeds de naam ‘Prediction Festival’ in de hoop dat deze editie meer studenten kan inspireren.

voor studenten en door studenten

Studenten van Nordpoort en Alpha Academy spelen niet alleen een rol als bezoekers tijdens het festival, maar helpen ook mee in de organisatie. Zo lieten studenten rechtshandhaving van het Alpha College de bezoekers zien hoe het er ter plaatse was, terwijl studenten uit Nordpoort een fototentoonstelling maakten die op het festival te zien is. Ook studenten van twee mbo’s werkten samen aan het ontwerpen van een escape room over de SDG’s (17 Sustainable Global Goals). Tijdens het festival kunnen studenten proberen te ontsnappen uit een escape room en de wereld te redden.

burgerlijk onderwijs

Onderwerpen komen ook voort uit de eigen ideeën van studenten. “Tijdens de voorbereiding vragen we leerlingen op verschillende momenten en plekken: wat wil jij leren dat je momenteel niet op school leert?”, zegt Laila Jongsma, festivalcoördinator bij Jimmy’s. Op basis van het antwoord op deze vraag is dit plan geschreven.

“Bij het mbo Onderwijs is het onze taak niet alleen studenten op te leiden voor een carrière, maar hen ook de tools te geven om hun weg te vinden in een veranderende samenleving”, zegt Marlies Blaauw, Coördinator Burgerschap bij Noorderpoort. “Tijdens het festival bespreken studenten onderwerpen die relevant zijn voor hun ervaringen, zodat ze beter voorbereid zijn op de toekomst.”

Source link