De eerste bewoners van de Burgemeester Klauuckelaan in Appingerdam hebben deze week hun nieuwbouwwoningen betrokken.

Hier staan ​​tien oud-bewoners die na de sloop zijn teruggekeerd naar hun nieuwe woning. Huurders van de overige woningen volgen binnenkort. Dit duurde een hele tijd. 2,5 jaar geleden moesten bewoners hun woning verlaten en verhuizen naar een tijdelijke woonruimte.

De bouw van veertien nieuwe woningen aan de aangrenzende K. ter Laanstraat vordert momenteel snel. Eind dit jaar staan ​​hier ook de verhuisdozen klaar om uitgepakt te worden.

duurzaam wonen

In totaal zijn 38 woningen met veranda aan de Burgemeester Klauckelaan en de K. ter Laanstraat in Appingedam opgeleverd aan 36 aardbevingsbestendige en energieneutrale woningen. Er is een lift en een parkeerplaats aanwezig, zodat u hier ook in de toekomst zelfstandig en comfortabel kunt blijven wonen.

De woningen beschikken over drie kamers waarvan twee slaapkamers en beschikken over een balkon of terras, alsmede een eigen berging op de begane grond.

Receptie directeur

Groninger Huis supervisor Laura Broekhuizen keek glimlachend toe hoe het verhuisbedrijf woensdag de laatste spullen van de heer Luymers uitlaadde. “Ik begrijp volkomen waarom de terugkerende bewoners, onze huurdersorganisaties en de stad het eens zijn geworden over dit ontwerp. Het is een prachtige entree als je de wijk binnenrijdt.

“Het nieuwe gebouw is een aanwinst voor Opwierde”, aldus wethouder Annalies Usmany-Dallinga van Emsdelta. “Het is een prachtig gebouw aan de ingang van de gemeenschap.”

Als alle bewoners van de Burgemeester Klauuckelaan zich hebben gevestigd, staat er een gezamenlijke barbecue gepland.Source link