De derde editie van het Blaupot Muziekfestival vindt plaats op zaterdag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur in de Gouden Pand- en Dijkstraat in Appingedam.

Het is een feest met kraampjes, muziek, kunst en vooral aardbeien die de herinnering aan Jan Blaupot levend houden.

Jan Blaupot was een rijke koopman die in 1700 in Gouden Pand 1, Appingedam woonde.

Buurt

Bewoners zijn lid van een ‘buurt’, wat betekent dat iedereen op straat de plicht heeft om zijn buren te ondersteunen en te verzorgen. Jane werd alleen gelaten en werd tot aan haar dood verzorgd door haar buren.

Uit dankbaarheid liet Jane in haar testament 300 gulden na voor het wijkcomité. De 300 gulden rente per jaar moet worden gebruikt om voor iedereen in de straat een aardbeienfeestje te organiseren. Aan deze prachtige traditie eindigde in 1976, maar enkele bewoners van King House besloten een paar jaar geleden het Blue Porter Festival nieuw leven in te blazen.

De derde editie was nog groter, met optredens van de Groningse kunstenaars Jan Henk de Groot, Bert Hadders, Steernvanger en Cécile Gardens.Source link