De ramen en muren van het Loppertham Cultural and Historical Centre zijn bedekt met verkiezingsposters uit vervlogen tijden.

De jaren zestig komen tot september tot leven in een speciale tentoonstelling in het centrum. Nu de Europese verkiezingen deze week plaatsvinden, hebben vrijwilligers van de Historische Vereniging Loppersum (HVL) een hele muur beplakt met verkiezingsposters uit de jaren zestig. In de etalages zijn ook enkele posters te zien die aan de vlaggenlijnen zijn bevestigd.

De posters zullen ook nog een periode na de Europese verkiezingen te bezichtigen zijn. Sommige zijn sobere ontwerpen, andere zijn echte kunstwerken. Er waren ruim dertig affiches te zien: die van de inmiddels ter ziele gegane KVP en PSP, de (toenmalige) nieuwkomers D’66, en veteranen PvdA en VVD, maar ook affiches van diverse grote en kleine partijen daartussenin.

Boer Koekoek was daadwerkelijk aanwezig. Lokale verkiezingsresultaten werden uit oude kranten gehaald om een ​​nauwkeurig beeld te geven van het aantal stemmen dat elke partij in elk dorp kreeg.

Alle exemplaren zijn afkomstig van het Partijdocumentatiecentrum Nederland (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen, dat belangeloos de digitale posters verzorgde.Source link