Gebruiker Izemidon – Op zaterdag 15 juni 2024 zal de Meijster PKN vlooienmarkt opnieuw de boventoon voeren in Uithuizermeeden. In en rondom de familieboerderij Ubbens aan de Havenweg 3 zullen diverse tweedehands spullen te zien zijn. De deuren gaan om 9.00 uur open en de markt duurt tot 14.00 uur.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat de Meijster Vlooienmarkt weer wordt gehouden. Omdat organisaties de verspillingskosten van de resterende spullen nu zelf moeten betalen, blijft de vraag of er voldoende geld overblijft. Voorheen stond de stad gratis stortingen toe.

De organisatie wilde het een kans geven, maar er zijn veranderingen doorgevoerd. Met als doel het verminderen van verspilling en ‘genoeg winst’ werd gekozen voor een ander format. Zware meubelen en witgoed worden bijvoorbeeld niet meer verkocht. We besteden ook speciale aandacht aan het recyclen van overgebleven spullen.

Traditioneel gaat 50% van de opbrengst naar de kerk en 50% naar een of meerdere lokale goede doelen. Tijdens de vakantieweek van dit jaar zijn er royale bonussen gekoppeld aan hun 50-jarig jubileum.

De organisatie hoopt een ‘ouderwetse’ leuke en succesvolle rommelmarkt te organiseren. De ‘nieuwe vorm’ is toekomstgericht.

Website: www.pguithuizermeeden.nl / Menu “Rommelmarktinformatie”Source link