Ferrytickets naar de Friese Waddeneilanden zijn te duur. Reizigersgroep Rover roept op tot verlaging van de tarieven wanneer het nieuwe ferryvervoercontract in 2029 van kracht wordt.

Volgens Rover klagen reizigers vaak over de hoge kosten van veerdiensten. The Travellers zijn het er volmondig mee eens, schrijft directeur Frick Boss.

Zo klagen mensen dat het varen per boot naar de Friese Waddeneilanden voor voetgangers tien keer zoveel kost als naar Texel, terwijl het bootvervoer op Texel de verantwoordelijkheid is van de eilandbewoners zelf. “Sommige reizigers hebben gemerkt dat de veerdienst naar Texel veel goedkoper is voor voetgangers en voertuigen. Dit kan niet geheel verklaard worden door de verkorte vaartijd van Den Helder naar Texel”, schrijft Rover aan het Voorbereidend Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Nieuwe Concessies.

Fietsen is duurder dan de trein nemen

Rover gelooft dat betaalbaarheid een prioriteit is, omdat de eilanden een levensaderfunctie vervullen en voor iedereen financieel betaalbaar moeten zijn. Ook het fietsvervoer wordt als te duur beschouwd. De prijs voor een ritje naar Ameland en Schiermonnikoog in de winter bedraagt ​​zo’n 10 euro, naar Terschelling en Vlieland in de zomer ruim 18 euro, terwijl een dagje fietsen en trein 7,5 euro kost.

Parkeren op het vasteland zou ook veel goedkoper moeten zijn, mede om toeristen te ontmoedigen om met de auto te rijden.

Rover stuurde in totaal achttien pagina’s met advies door. Zo vindt Rover dat reizigers naar Ameland en Schiermonnikoog ook enkele reizen moeten kunnen boeken en open moeten staan ​​voor de verdiensten van de concessiehouders (nu Dirksen en Wagenberg).Source link