Appingedan – Op zondag 29 september om 14.30 uur geeft de bekende Nederlandse historicus Maarten van Rossem een ​​lezing in de Nicolaïkerk in Appingedam. Deze lezing maakt deel uit van de serie ‘Verhaal van de Nicolaaskerk’, die tot doel heeft een breed publiek te trekken voor een bezoek aan deze historische kerk.

Na de succesvolle presentaties van Ruben Terlou en Marianne Timmer was nu Van Rossem aan de beurt. Met een schat aan feitelijke kennis en uitgesproken meningen zal hij vooruitkijken naar de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. De strijd tussen de huidige president Joe Biden en voormalig president Donald Trump zal over de hele wereld nauwlettend in de gaten worden gehouden. Van Rossen zal zijn visie geven op deze verkiezingen, die cruciaal zijn voor de internationale politiek.

Van Rosen stelde onlangs in zijn tijdschrift Maarten dat de mogelijke terugkeer van Trump in 2024 de Verenigde Staten tot een onbetrouwbare strategische partner voor de EU zou maken. Hij benadrukte dat dit Europa dwong onafhankelijker te worden dan de Verenigde Staten. Hij omschreef Trump als een ‘leugenende variétékunstenaar’, waarmee hij zijn scherpe kritiek op de voormalige president onderstreepte.

Net als bij eerdere evenementen is deze lezing georganiseerd om te anticiperen op een groot publiek. Kaarten voor de lezingen van Maarten van Rossem zijn online te koop via uitjesineemsdelta.nl/ticket/maarten-van-rossem en in Damster Boekhandel en Primera.

Bezoekers kunnen uitkijken naar een fascinerende middag vol scherpzinnige analyses en tot nadenken stemmende inzichten in de toekomst van de Amerikaanse politiek en de waarschijnlijke gevolgen voor Europa.Source link