Delfzijer – Wethouder Usmany-Dallinga maakte woensdagavond in de Kamervergadering bekend dat er iets gruwelijk mis is gegaan met de toewijzing van woningen in het nieuwe project Park Delfzicht. Vijf aanvragers kregen ten onrechte te horen dat ze huisvesting hadden gekregen. Dat meldt omroep Eemsdelta.

Vorige week rond 13.00 uur kregen vijf kandidaten telefoontjes van makelaars en bouwbedrijven met de mededeling dat er een huis was toegewezen. Die dag kregen ze echter om 16.00 uur opnieuw een telefoontje dat het een vergissing was geweest en dat ze geen huis zouden krijgen. Afgelopen vrijdag werd het Kamerlid op de hoogte gebracht van de fout.

De fout wordt veroorzaakt door een probleem in het systeem dat wordt gebruikt voor het afhandelen van gezinsregistratie en voorkeuren. Sommige registranten hebben maar liefst vijftien voorkeuren kenbaar gemaakt, wat tot verwarring leidde. Usmani zei dat de fout niet kon worden gecorrigeerd, maar dat er gesprekken waren gevoerd met het slachtoffer en dat er voor volgende maandag een nieuwe bijeenkomst gepland was.

De wethouder verzekerde dat er stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat deze fout niet opnieuw gebeurt bij de toewijzing van de volgende 24 woningen.Source link