Appingedan – De samenleving vraagt ​​steeds meer om ouderen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de Ouderenraad (www.raadvanouderen.nl) gevraagd een voorstel te schrijven voor de ‘Activering Belangrijke Ouderen’. De commissie is van mening dat alle ouderen op verschillende niveaus actief kunnen zijn, ongeacht het energieniveau, en daar zijn Platform Pouwer en Gemeente Eemsdelta het over eens!

Platform Pouwer (www.platformpouwer.nl) organiseert daarom samen met de gemeente Eemsdelta een gesprekstafel om de dialoog met ouderen aan te gaan. Zij willen weten of en hoe u actief bent in uw omgeving, tot welke groepen zij behoren en hoe u ouderen het beste kunt activeren. Aan de hand van de vragen ga je met elkaar in gesprek. De resultaten zullen worden verwerkt in nationale aanbevelingen die later dit jaar door de Ouderenraad zullen worden uitgebracht. Voor ouderen in de provincie Groningen zijn er gesprekstafels beschikbaar.

Dus wil jij je stem laten horen en meepraten over het activeren van sleutelsenioren lokaal, regionaal en landelijk? Kom dus langs op 24 juni. Via deze knop kun je je aanmelden!Source link