Rick Boelens uit Appingedam heeft zijn bedrijf 101BHV.nl binnen tien jaar weten uit te bouwen tot een grote speler op de landelijke spoedeisende zorgmarkt.

Hij heeft inmiddels 25 medewerkers en heeft sinds twee jaar een eigen opleidingscentrum in Euvelgunne in Groningen. Tot zijn klantenbestand behoren aansprekende namen als Pearl, Zara, DJ Martin Garrix, Provincie Groningen en De Postcode Loterij.

Hij begon zijn succesvolle onderneming echter zonder enige achtergrond in sociaal werk. Na het volgen van een BHV-cursus was Borens er ineens van overtuigd: iedereen in Nederland moet weten hoe je eerste hulp moet verlenen, zoals reanimatie.

“Ik begon een eenvoudige website te bouwen op mijn laptop in mijn slaapkamer. Het bleek dat ik behoorlijk goed was in het behalen van topposities in zoekmachines.

“Klanten vinden ons nog steeds vooral online. MKB-bedrijven zoeken nog vaak direct contact, maar grotere clubs vinden het prettig dat de registratie volledig geautomatiseerd is en de vervolgstappen gebruiksvriendelijk zijn. Daarmee onderscheiden wij ons. Ik zie dit, vind ik niet erg dat wanneer andere bedrijven in de sector een deel van onze activiteiten op dat gebied overnemen, ik dat als een compliment beschouw.

8.000 organisaties

Boelens constateerde dat 101BHV.nl na de coronaperiode de grootste groei doormaakte. “We geven inmiddels jaarlijks aan ruim 8.000 organisaties door heel Nederland diverse veiligheidstrainingen. Dat kan een bakkerij op de hoek zijn, maar ook grote organisaties als Verstegen Kruiden en Waterbedrijf.

“De reden dat we deze groei mede hebben kunnen realiseren is dat we onze eigen coaches opleiden. We ontwerpen een programma van drie of vier maanden waarna ze zelfstandig les kunnen geven. We hebben dus voldoende capaciteit kunnen krijgen. Personeel en Het is niet iets dat helemaal weggenomen kan worden. Omdat dit een heel specifiek vakgebied is, kunnen we op deze manier groeien.

“De touringcars hebben een eigen ruimte en een eigen busje. Management en materialen worden vanuit Groningen geregeld.

Maak het groter

Als directeur/eigenaar blijft Bollens zich vooral richten op de zakelijke kant en het realiseren van groei. “Vanaf het begin heb ik zelf bewust geen instructies gegeven. Toen ik begon dacht ik meteen: ik moet het groter doen. Het managementteam is nu verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en ik ben bezig met het verbeteren van de processen en het uitbreiden Ik zou bijvoorbeeld zoiets als dit kunnen overwegen: als we dit zouden kunnen verdubbelen, zouden we dit dan nog steeds kunnen doen?

Youvilgoune-opleidingscentrum

Twee jaar geleden zette 101BHV.nl een belangrijke nieuwe stap. “We hebben destijds het trainingscentrum in Ewell Gurney kunnen kopen. Daar hadden we drie realistische trainingsruimtes. Daar konden we verschillende scenario’s van rampen en branden in scène zetten. De ruimtes konden gevuld zijn met rook, voorwerpen konden in brand staan. echt Wat ons onderscheidt in het Noorden was dat toen ik het bedrijf startte, het mijn droom was om zoiets als dit te hebben.

‘Ik ben de enige die ingrijpt’

Een paar jaar geleden, tijdens het racen in de Spaanse Formule 1, werd Bolens zich bewust van het belang van zijn vakgebied. “Terwijl ik daar was, heb ik meegemaakt dat ik zelf iemand moest reanimeren. Een man zakte in elkaar en in het kabaal van het hele incident merkte niemand dat er snel iets moest gebeuren. Ik was de enige die tussenbeide kwam.

“Gelukkig waren de hulpdiensten heel snel ter plaatse. Daarna dacht ik: waarom hoeft niet iedereen te reanimeren? Net als een rijbewijs en een zwemdiploma moet het basiskennis zijn. Je kent het tenminste wel iets moet doen en wat je moet doen.

grootste compliment

“Onlangs kregen wij op kantoor een telefoontje van een medewerker van een bedrijf die onlangs bij ons een BHV-cursus had gevolgd. Dankzij deze cursus wist hij wat hij moest doen en kon hij vol vertrouwen starten met reanimatie. Hij wil 101BHV.nl bedanken. Dit is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.Source link