Delfzijer – Hare Majesteit Koningin Máxima doopt vrijdagmiddag 14 juni in Delfzijl twee schepen van de Koninklijke Wagenberglinie: de Maxima en een zusterschip. De naamgeving van de twee schepen vond plaats tijdens het zevende maritieme evenement DelfSail.

Het schip is 150 meter lang, 16 meter breed en heeft een laadvermogen van 14.000 ton. Ze worden in opdracht van Wagenborg duurzaam gebouwd op scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Beide schepen worden gebruikt om uiteenlopende producten over de hele wereld te vervoeren, zoals papier, staal, grondstoffen en granen.

Koningin Máxima zal het schip feestelijk dopen op het Wagenbergterrein. De ceremonie wordt live uitgezonden op negen grote LED-schermen door heel Delfzijer.

Koningin Máxima begon haar bezoek met een gesprek met scheepsbouwers. Nadat de twee schepen waren gedoopt, werd Koningin Máxima rond het Wagenbergevenement begeleid en de gasten toegesproken. Koningin Máxima gaat vervolgens aan boord van een cruiseschip dat langs de tallships die deelnemen aan de Delph Regatta vaart en in gesprek gaat met de kapiteins van elk tall ship.

Koninklijke Wagenborg is een familiebedrijf dat sinds 1898 logistieke diensten levert op het gebied van maritiem transport, havens en terminals, sleepvaart, offshore support, zwaar hijswerk en transport en veerdiensten. Koninklijke Wagenborg heeft ruim 3.000 medewerkers en is sinds de oprichting gevestigd in Delfzijer.Source link