Op zaterdag 22 juni vindt de derde editie van de Danster City Swim Meet plaats.

Bijna 175 deelnemers hebben zich aangemeld. De deelnemers komen uit elf van de twaalf provincies, waarbij alleen Limburg nog niet vertegenwoordigd is. Ook enkele Duitse zwemmers gingen de uitdaging aan. De inschrijving sluit op zaterdag 15 juni.

De race begint om 13.00 uur met de 1000m KNZB-race. Daarnaast zijn er 3000 meter KNZB-competitie, 1000 meter G-Swim (nieuw), 250 meter en 500 meter kinderzwemmen, 2800 meter estafette en vrijetijdsreisevenementen.

gratis kliniek

Om vanaf het begin een goede training te krijgen, kun je er ook voor kiezen om een ​​aantal gratis clinics te volgen. Tijdens deze sessies, die tot het einde van de competitie elke zaterdagochtend in Appingedam worden gehouden, deelt zwemcoach Martijn Meier van Swimtech4You tips en tricks voor het openwaterzwemmen. Deze clinics zijn zeer succesvol, met gemiddeld 25 aanmeldingen.

“De afgelopen jaren konden wij tijdens evenementen vertrouwen op intacte pieren en steigers”, aldus bestuurslid Arjan Smit. “Ook vragen we bewoners langs de route om de steigers te versieren en de deelnemers de nodige aanmoediging te geven.”

Voor aanvang begonnen alle activiteiten in het park. DJ’s zorgen voor muziek, en er zijn een paar foodtrucks en een kleine markt. Op elke brug speelde de Bierspiekers’ Dweilband.

Kunstenaar op de promenade

Na het zwemmen zal een populaire artiest, wiens naam later bekend wordt gemaakt, optreden op een ponton midden in het water achter de kerk. Dit is de aftrap van het weekend van Danster Horeka.

Kijk voor meer informatie op damstercityswim.nl.Source link