Delfzijer – Het thema DelfSail duurt drie weken in Bibliotheek Delfzijl. Daarom organiseerden zij op woensdag 5 juni speciaal voor alle jonge zeilers in de stad Amsdelta een Zeemansdag. Er zijn de hele dag door verschillende activiteiten, zodat kinderen kunnen leren door te doen.

Kindcentrum Noord raamtentoonstelling “Storm op Zee”
Alle 25 kinderen van Kindcentrum Noord Groep 4 openen op woensdag 5 juni om 9.00 uur hun eigen etalage. Samen met beeldend kunstenaar Meerle Burg creëerden ze het kleurrijke stuk: Storm at Sea. Het is tot juli binnen en buiten de bibliotheek te bezichtigen.

boot lezen
De wekelijkse leestijd vindt plaats op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op een echte leesboot. Ze lazen het verhaal in “Elephant Island” waar de boot van de olifant bleef zinken en hij uiteindelijk met veel vrienden op een eiland kwam. Dan begin je met het maken ervan.

waterspelen
Van 15.30 tot 16.30 uur organiseert Waterschap Noorderzijlvest verschillende spellen. Er zijn bordspellen Hozen en Lozen, Loft Game en Happy Fish Game. Tenslotte is er een speciale reddingswatertank uit Nederland die met gekleurd water laat zien hoe belangrijk water is voor ons land.

microscoop
Dankzij de Rijksuniversiteit Groningen beschikt de Bibliotheek Delfzijl over een echte microscoop. Op 5 juni van 15.30 tot 16.30 uur wordt aan alle bezoekers gevraagd een fles water uit hun eigen gemeenschap mee te nemen. Dit kan vervolgens onder een microscoop worden bekeken, zodat u kunt zien wat er in uw geul leeft.

Verhalenbeleefroute op 7 juni
Langs de route en belevingspaden van het waterschap zijn pagina’s uit het Regenreisboek te lezen. Op vrijdag 7 juni kun je van 14.00 tot 17.00 uur langs de paden wandelen en zien wat er allemaal leeft in het water. Meld je aan via: onderwijs@noorderzijlvest.nl. Het startpunt is de ingang van parkeerplaats Naterij Apartments (Kustweg 243 t/m 457).

Op http://www.biblionetgroningen.nl/agenda/delfzijl vindt u een overzicht van alle evenementen georganiseerd door de Bibliotheek Delfzij.Source link