Op 30 en 31 augustus is het groot feest in de wijk Opwierde.

Met dit doel voor ogen hebben de initiatiefnemers de Sunrise Foundation opgericht. “We missen de eenheid van onze gemeenschap”, zei Marion Post. “We werken er hard aan om het terug te krijgen.”

Vorig jaar hielden vier bewoners voor het eerst sinds jaren een buurtbijeenkomst. “We wilden na de versterkingsoperatie een groot feest geven. Door contact op te nemen met bedrijven die de hele operatie in de buurt runnen en te vragen of zij ons feest willen sponsoren, hebben we op de reünie van 9 september een heel gezellig feest weten te organiseren.

“Bij dat feest hoorde een kindermiddag met springkasteel, hindernisbaan en allerlei lekkers. Ook kwam de brandweer langs om de kinderen te leren hoe ze brandjes moesten blussen. ’s Avonds was het groot feest met een DJ en live entertainment .

“Tijdens dit evenement hebben veel bewoners contact met ons opgenomen met de vraag of wij jaarlijks zo’n bijeenkomst willen organiseren”, aldus Jolanda Zeman. “Het heeft ons aan het denken gezet. Na een mooie samenwerking op ons eerste evenement met Joey’s Bar kwam eigenaar Richard van Goinga aan boord.

Eind 2023 organiseerden de initiatiefnemers samen met Stichting Stammenhof en Kriebeldam de ‘Big Santa Party’ en nu zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor het buurtfeest van 2024, dat ‘Next Level’ gaat heten.

“We gaan nog een stapje verder en dat betekent twee dagen feestvieren”, vervolgde Yolanda. “We hebben veel ideeën voor de toekomst en daarom hebben we besloten om door te gaan en een stichting op te richten onder de naam Sunrise Foundation.”Source link