De vrouw, die 108 katten in haar caravan had in Birum, was weggegeven door een campingeigenaar in de provincie Utrecht. ‘Het werkt echt niet meer’, zei hij.

In Bilum, boven Delfzijr, werd ze ontmaskerd. De vrouw uit Den Haag liftte vanaf een camping met haar kat, voorraden en loopmateriaal in haar karretje. Ze wilde ‘even ontspannen’ bij haar vader, die toen ze jong was een speelkameraadje was in Bilum. De man had haar al jaren niet meer gezien en herkende haar niet.

Later ontdekte hij dat er meer dan honderd katten in haar kinderwagen van vier bij twee meter zaten. Ze sliep in het rijtuig, tussen de dieren. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd en werden de dieren in beslag genomen.

Terug naar de reis van deze vrouw vanuit Den Haag. Twee weken geleden kwam ze aan op een camping in de provincie Utrecht. Toen al, zei de campingeigenaar, had ze al veel katten. De man wilde niet zeggen hoe ze bij hem terechtkwam. Hij was zo teleurgesteld dat hij zijn verhaal alleen anoniem wilde vertellen om een ​​boze reactie te voorkomen. “Heb je gelezen wat er op sociale media staat?”

“Gemaakt voor dieren”

Nee, hij kende deze vrouw niet. Hij heeft een kleine camping in de natuur. ‘Ik deed het voor de dieren, niet voor haar.’ Hij hoopte dat ze goed voor ze zou zorgen. “Ik heb met haar afgesproken: als het begint te stinken, moet je weg.”

De vrouw en haar dieren stonden op een apart gedeelte van de camping, weg van andere vakantiegangers. Ze heeft daar een kattenren gebouwd. Ze maakt gebruik van de faciliteiten op de camping om de dieren schoon te maken. ‘Het kostte mij alleen maar geld. Elektriciteit, water. Het geld dat ik kreeg was nul euro. Toen het slecht ging met de zaken, stuurde hij haar weg.

Ze huurde een karretje bij een bedrijf in Enschede en wist deze naar Belem te vervoeren. Wainscott haalde haar op bij een benzinestation. Ook hij wenste anoniem te blijven. ‘Ik kwam terug van mijn werk en was erg moe. Ik vond haar nu al leuk. Toen ik weer naar buiten liep, zei ze dat ze had opgemerkt dat ik een trekhaak had. En of ik haar naar Findan kon brengen.

“Katten grootbrengen voor autistische kinderen”

‘Hiervoor had ze een ritje gemaakt in een pick-up die eigendom was van een man. De man gaf haar ook een hendelslot. Devin Short wilde helpen.’ ‘Oké,’ zei ik de ervaring van de auto. Hij merkte meteen dat de auto zwaar was en had geen idee wat er in zat. “Ik wist niet dat er zoveel katten waren totdat ik bij Giten aankwam. ”

Het gesprek begon in de auto. “Ze deed veel dingen, waaronder EMDR-therapie, waarvan ik dacht dat het allemaal heel vaag was. Toen vertelde ze me dat ze katten had en die wilde koppelen aan autistische kinderen. Toen vroeg hij verder. “Meerdere Cat, hoeveel heb je Ik dacht dat ze ongeveer vier verschillende persoonlijkheden had en toen zei ze dat ze tachtig was.

“Ik dacht: wat is dit verdomme?” ‘Ze was de hele dag met de katten aan het liften. Maar tegen die tijd had ik Gitten bereikt. Uiteindelijk heeft hij de vrouw en een auto vol katten naar een benzinestation langs de A7 gebracht.’ Omdat ze anders ergens onder de N33 had gestaan, heb ik denk dat het geen enkele zin heeft. ”

Hoe gaat het nu met de dieren?

Hoe de vrouw in Berum terechtkwam, wist hij niet. Uiteindelijk kwam ze daar rond drie uur ‘s ochtends aan. De dieren zijn afgelopen dinsdag daar gebracht door de Landelijke Dienst Dierenwelzijn en Inspectie (LID). Ze wonen op een geheime locatie. Op video’s en foto’s die door het bureau zijn vrijgegeven, zijn de dieren te zien die rustig op hekken, planken, werkbakken of op grote kussens en dekens liggen. De 108 dieren leven met hun baasjes in een woonwagen van circa 4 x 2 meter in Bierum.

Een woordvoerder van de organisatie zei dat hoewel sommige dieren lijden aan de LID-kattenziekte, het in dit geval relatief goed gaat met deze dieren. Dit is een besmettelijke ziekte die bij katten diarree veroorzaakt en voor het dier fataal kan zijn.

nieuwe identiteit

Den Haag mag de kat terugbrengen als ze aan strenge voorwaarden voldoet, zoals goede huisvesting en (medische) zorg. Ze zal ook de transport-, onderdak- en medische kosten moeten betalen die de overheid momenteel voor de katten betaalt. De totale kosten bedroegen tienduizenden euro’s. Leden hebben contact met de vrouw.

Als zij de vergoeding niet kan betalen, worden de katten verspreid over verschillende opvangcentra in Nederland. LID zorgt ervoor dat dieren niet gevolgd kunnen worden. “We doen dit omdat sommige eigenaren proberen hun dieren terug te brengen naar opvangcentra”, aldus de woordvoerder. “We zullen ze een nieuwe naam geven als we dat nodig achten.”

Het is onduidelijk of de vrouw strafrechtelijk zal worden vervolgd.Source link