Appingedan – Wat vorig jaar begon als een buurtfeest georganiseerd door vier bewoners uit de wijk Opwierde in Appingedam is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festival. Na een succesvolle samenwerking met Joey’s Bar sloot ook eigenaar Richard zich aan bij de promotors. “We missen de eenheid van onze gemeenschap”, zei Marion Post. “We werken er hard aan om dat te herstellen.”

Op 9 september werd een groots feest gehouden met de steun van de bedrijven die betrokken waren bij de versterkingsoperatie. Activiteiten bestaan ​​onder meer uit een middagje springkastelen voor kinderen, hindernisbanen, snacks en een bezoek van de brandweer om brandblussers te demonstreren. ‘s Avonds gaat het feest verder met dj’s en live optredens. “Veel bewoners vroegen ons of we een keer per jaar zo’n evenement zouden organiseren”, zegt Jolanda Zeeman, en dat zette hen aan het denken.

Samen met Stichting Stammenhof en Kriebeldam wordt eind 2023 een ‘Groot Kerstmanfeest’ georganiseerd. Nu concentreren de organisatoren zich op de voorbereiding van een tweedaags evenement genaamd “Next Level”, dat zal plaatsvinden op 30 en 31 augustus.

Ze hebben veel plannen voor de toekomst en daarom besloten ze om als stichting verder te gaan, onder de naam Sunrise Foundation. Voor meer informatie: Stichting Sunrise.Source link