Foto: Noordpoort

Noorderpoort organiseert op 30 mei, in aanloop naar de Europese verkiezingen, een EU Verkiezingsfestival voor studenten. Het doel is om studenten voor te lichten over de verkiezingen en hen te inspireren om op 6 juni te gaan stemmen.

Het festival vindt plaats op locatie Noorderpoort aan de Hora Siccamasingel en wordt georganiseerd door Pro-Demos in samenwerking met de Nationale Jeugdraad (NJR).

Het Verkiezingsfestival bestaat uit twee delen: de Stardust Workshop en de festivallocatie. Tijdens het Stardust-evenement krijgen leerlingen in de klas een test waarbij ze in groepen moeten werken om de meeste sterren te verzamelen. (Kandidaat-)Europarlementariërs zullen workshops bijwonen om studenten te helpen en hen meer over hun werk te vertellen. Studenten konden zich vrij over het festivalterrein verplaatsen en deelnemen aan diverse activiteiten zoals de stille disco “Europe’s Own Vision”, het EK tafelvoetbal en het maken van foto’s in de photobooth.

Het brengt de verkiezingen dichterbij

“Voor veel studenten voelen de Europese verkiezingen misschien heel ver weg van hun leven”, zegt Golda Kooij, docent burgerschap. “De beslissingen die in Europa worden genomen hebben echter ook invloed op hun dagelijks leven. Wij vinden het belangrijk om hier aandacht aan te besteden en zo te zorgen voor meer bewustwording, wat ook aansluit bij onze burgerschapsvorming. Sommige leerlingen mogen ook voor het eerst stemmen. Via dit festival hopen we hen dichter bij de komende Europese verkiezingen te brengen.

In aanloop naar de Europese verkiezingen worden er ook op andere locaties in Nordpoort evenementen voor studenten georganiseerd.

Source link