Appingedan – Iets meer dan een maand geleden zorgde het Grenzeloos-logo, ontworpen door Melanie Mus van studio Cosis in Appingedam, voor lichte paniek toen het zijn naam verloor. Een wedstrijd riep op tot het creëren van een nieuwe naam.

Na ruim 150 inzendingen werd unaniem gekozen voor de naam ‘Motje’. De jury bestond uit Ida Tobum (IVAK), Heidi Shepsma (Heeren Loo), Nancy Malipade (De Zijlen) en Anneke Folkerts (terug (Qidian Music Festival), een zware opgave. “Het was echt lastig kiezen, er zijn zoveel goede namen. We zijn iedereen die heeft meegedaan heel dankbaar.

H., de bedenker van de naam, die niet bij naam genoemd wil worden, werd donderdag in de schijnwerpers gezet. Hij ontving een ingelijst en ondertekend bord van Melanie Muth. “Ik ben er helemaal sprakeloos van. Ik ben er heel blij mee.

Er was zelfs een klein feestje en H., die ook in studio Cosis werkt, deelde een slagroomtaart met de aanwezigen. “Ik zag de specht en dacht aan Motje. Wat is Motje daar? Vertel H. over de inspiratie voor zijn naam.

Dit jaar neemt Motje voor het eerst deel aan het Back to the Beginning Music Festival op 24, 25 en 26 mei 2024.

Borderless is een initiatief van De Zijlen, Cosis, Heeren Loo, WerkPro en IVAK dat zich niet richt op beperkingen maar op de mogelijkheden van haar deelnemers. De samenwerking met het festival begint in 2023 en wordt dit jaar voortgezet met meer kunst en creativiteit. De werken van de deelnemers zijn te zien in het festivalcentrum, in de zithoek en in de Cosis-studio: Het Kunst Atelier (Stadshaven 1 in Appingedam).Source link