Er is nog veel meer te zien in de show van dit weekend. Wat dacht je van een Back to the Start-festival? Of terugkijken op de geschiedenis via Boerendrokte? Of misschien bezoekt u liever de BiotOPEN Dag in Haren. De redactie van Uitservice heeft wederom een ​​aantal leuke tips voor u uitgezocht.

‘t Park Kunstmarkt

Dit jaar wordt er op initiatief van Kunswark in ‘t Park weer een prachtige kunstmarkt gehouden. De wedstrijd wordt dit jaar gehouden op het parkachtige terrein van NNCZ, Wolfsbos, Valkenlaan 5 in Hoogeveen. Op zaterdag kun je van 11.00 tot 17.00 uur diverse prachtige kunstwerken bekijken.

Er zijn bijvoorbeeld schilderijen, wandtapijten, keramiek- en aardewerkwerken en meer. Deze dag staat in het teken van muziek van popzanger Arnoud Kas. Op het gezellige terras kunt u op elk moment genieten van hapjes en drankjes.

Gronings Vuur treedt op op 3 locaties in Veenkoloniën

Op drie locaties in Veenkoloniën wordt muziek gespeeld en op 24, 25 en 26 mei wordt het verhaal van Vanhier gespeeld. Gronings Vuur presenteert drie voorstellingen over de trots en passie van een veenkolonie. Over wie hier komt en soms weggaat, over wie blijft. De optredens zijn samen te bekijken maar ook afzonderlijk te bekijken. Dit kan in elke volgorde worden gedaan. Kies er dus een of twee of bezoek ze alle drie om alle verhalen te lezen.

De Feije show vindt op 25 mei tweemaal plaats in de Museumspoorlijn STAR. De watertoren van het Stadskanaal is op 25 en 26 mei het podium voor Torf. Tenslotte kunt u op 24, 25 en 26 mei ook de Siep&Co show Alda bijwonen in de Oude Pekela. www.groningsvuur.nl.

Race op volle snelheid met de Ducati Club

Internationale Ducati Club-race op het TT-circuit van Assen Het is het grootste race-evenement voor amateurcoureurs in Europa. Er zijn zes Ducati-races, twee zijspanraces en klassiekers en tweetaktraces op vrijdag, zaterdag en zondag. Vrijdag training en kwalificatie, zaterdag kwalificatie en eerste race, zondag de hele dag racen.

Maar liefst zestien wedstrijden dus. De Riders’ Quarters zijn gratis en open, waardoor het publiek de fietsen van dichtbij kan zien en met de renners kan praten. In het ruiterverblijf staan ​​diverse kraampjes waar eten en drinken wordt aangeboden. Aspirant-coureurs kunnen hun vaardigheden testen op de racesimulator. Tickets zijn het hele weekend geldig en verkrijgbaar via ducaticlubrace.nl.

Harlan BiotOPEN Dag

Biotoop in Haren staat bekend als de creatieve broedplaats van Noord-Nederland. Er zijn meer dan 100 creatieve bedrijven in het gebied, wat veel aandacht trekt. Deze bedrijven, van kunstenaarsateliers tot horecagelegenheden, nodigen je op zondag 26 mei uit voor een rondleiding achter de schermen. Blader door de ateliers van vele beroemde beeldhouwers, schilders en grafici, of bezoek de ateliers van fotografen, architecten en ontwerpers.

Naast beelden van achter de schermen kun je ook advies krijgen over nieuwe ontwerpen voor meubels, kleding of je website. Levendige en nieuwsgierige bezoekers kunnen gebruik maken van de trampoline. Je kunt er zoveel op springen als je wilt en misschien spot je wel een eekhoorn op het terrein. Er zijn ook kleine optredens en introductielessen beschikbaar. Van bijzonder belang is de Biotoop-winkel, die lokaal geproduceerde Biotoop-producten verkoopt. U kunt ook de open kas en tuin verkennen. Bekeken op biotoop.org/open Ontvang alle informatie.

Boerendrokte van Ruinerwold

Zaterdag werd de geschiedenis van boerderijmuseum Karstenhoeve in Ruinerwold en omgeving tot leven gebracht. Tijdens Boerendrokte reis je minimaal honderd jaar terug in de tijd. De meisjes waren voor het huis druk bezig met schoonmaken, naaien, mixen. Boer Carsten en zijn vrouw krijgen bezoek van hun familie. Op de tuberculoseafdeling wachten tuberculosepatiënten op artsen en verpleegkundigen. Bedienden hebben ook elke dag veel werk te doen. Bovendien is het een komen en gaan van mensen die op boerderijen werken of zich met andere activiteiten bezighouden.

Zo brengt de onderhandelaar de laatste deal binnen en komt de priester de balans opmaken en vraagt ​​zich af waarom boer Carsten niet vaker naar de kerk komt. Het is een complete Boerenrokte als ook de kalverstekenaar, dierenarts en kerosineverkoper langskomen. Ruim veertig vrijwilligers brengen de goede oude tijd tot leven. Er zijn ook ouderwetse gerechten zoals bloedworst, waterterreur, pannenkoeken en bruine bonen met spek.

Festival terug naar het startpunt

Terug naar het startpunt tijdens het festival Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei ontmoet je verschillende kunstenaars in de Groningse Kerk en het Eemsdeltaterplandschap. Van de romantische twaalfde-eeuwse kerk in Eenum tot de Mariakerk in Krewerd: de omgeving ademt nog steeds een sfeer van mysterie. Het zijn deze magische locaties die elke show tot een unieke ervaring maken! Onderweg kun je uiteenlopende optredens zien uit verschillende artistieke vakgebieden, verspreid over vele bijzondere locaties.

Als toeschouwer kun je zelf je fietsroute uitstippelen of één van de routetips kiezen voor een onvergetelijke ontdekkingstocht in de stad Emsdelta. Terug naar het begin biedt dit festival nieuwe ontmoetingen, ervaringen en verhalen van het platteland.

Beleef een exclusieve show loskoppelen Fan Wende, op bezoek bij het muziekoptreden Maria Maria Maria Luister naar de liedjes van Janne Schra. Maar er valt nog meer te ontdekken. Het volledige programma en tickets vind je hier terugnaarhetbegin.nl.Source link