Zummerbühne heeft de casting afgerond van de musical “De Grote Vloed” in Oosterwijtwerd.

Het bestaat uit Gustav Borreman, Tjebbo Gerritsma, Fabian Jansen, Rabbi Jallo, Emma Josten, Debbie Korper, Arnold Veeman en Margje Wittermans. Dit jaar zijn er 30 nieuwe amateurspelers, die om beurten verschillende rollen spelen.

De Grote Vloed staat van 14 augustus tot en met 8 september in de Oosterwijtwerd en is de derde muzikale show van producer Zummerbühne na de succesvolle Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023.

De cast bestaat uit bekende nationale en internationale acteurs en producenten en bekende Groningers. Arnold Veeman, geboren en getogen in Groningen, speelt dit jaar een bijzondere rol. “Mensen kennen hem als de zanger van de Groningse liederen, maar in ‘De Grote Vloed’ treedt hij voor het eerst op naast zingen. Misschien in Groningen…’, zegt artistiek leider en componist Reinout Douma.

Emma Josten (bekend van haar rollen in Rotterdam, Zomo van Zeeland en het veelgeprezen Oogappels) speelt het jonge protestmeisje Elsa. Tjebbo Gerritsma (Who’s Afraid of Virginia Woolf, Anne en Fiddler on the Roof), Debbie Korper (Annie, Het Pauperparadijs en Soldaat van Oranje), Margje Wittermans (Oerols hit Piece of My Heart en Why Truus), Gustav Borreman (Theater Lange Mannen , Kwatta en Het Nationale Theater), Rabbi Jallo (Het Nationale Theater, Theater Oostpool en Toneelgroep Jan Vos) en Fabian Jansen (Noord Nederlands Toneel, Orkater en Peergroup) in andere rollen.

grote overstroming

‘De Zondvloed’ is een muziektheatervoorstelling over de kracht van water, liefde en weerstand. Het verhaal speelt zich af in 1509. Waar Dolarad nu ligt, liggen ruim twintig dorpen. Elsa is een zeventienjarig meisje dat zich schuilhoudt in een klooster en lijdt onder het onrecht dat ze ziet. Het onrecht veroorzaakt door zijn eigen vader. Isa wordt achtervolgd door visioenen van een verwoestende tsunami. Ze hoopt deze visies aan het licht te brengen en mensen te inspireren om in opstand te komen. Maar dat betekende vechten tegen haar eigen vader.

overstroomd dorp

De inwoners van Groningen leven al duizenden jaren met de grillen van de zee. Dat zien we vandaag de dag nog steeds in het landschap. Op de heuvel bijvoorbeeld. In de late middeleeuwen stuwden stormvloeden het zeewater landinwaarts. Als gevolg hiervan verdween een gebied met tientallen dorpen in het noordoostelijke deel van de provincie onder de golven van de Dolarad-rivier.

Componist en artistiek leider Reinout Douma, die ook muziek componeerde voor Hollands Hoop en Ripperda, is verantwoordelijk voor de muziek. In deze voorstelling creëerde Duma nieuwe radicale muziek met behulp van elektronische klanken en ritmes, live uitgevoerd door een 26-koppig orkest, 32-koppig koor en 20 amateurmuzikanten.

Kaartjes: www.zummerbuhne.nl .Source link