Het vierde Pinksterparcours Delfzijl trok een recordaantal van 700 deelnemers. Vorig jaar groeide het evenement naar 500 deelnemers.

Het lopen van en door gebouwen naar plekken waar je anders niet zou komen, wordt steeds populairder. “We hadden dit aantal niet verwacht”, zegt Mark Giesolf van de groep.

“We wisten de laatste week voor het evenement heel goed dat we ons doel van 600 inschrijvingen zouden halen, maar de piek in inschrijvingen verraste ons ook door het goede weer op vrijdag en zaterdag.

“De route door Delfzijl Noord is erg populair bij deelnemers”, vervolgt Giesolf. “Wij hoorden alleen maar positieve dingen over deze route. Delfzijl Noord verraste veel mensen in positieve zin. De woonzorgcentra Betingestaete en Van Julsingha organiseerden evenementen rondom de Pinksterroute Delfzijl, met als resultaat zalen vol bewoners. Met de scène De muziek gecombineerd zorgde voor een fijne sfeer en dankzij het mooie weer zorgden een carwash, waterstation en gratis yoghurtijs voor heerlijke versnaperingen.

De deelnemers bezochten onder meer Kruiskerk (begeleid door een pianist), Zeehaven Groningen, Koninklijke Wagenburg, de voormalige Zeevaartschool (gebouw Amasus Scheepvaart) en Noorderpoort Energie & Maritiem (een beetje zoals de huidige Zeevaartschool). , waar een echte scheepsbrug als simulator werd gebouwd.

“We hebben een fantastische vierde editie beoordeeld. De deelnemers waardeerden het souvenir, een medaille met het Energie- en Maritiem Gebouw in Nordpoort, zeer. We wilden op elke editie van de medaille een ander gebouw plaatsen om de medaille een verzamelobject te maken.

“Door de grote hoeveelheid aanmeldingen die ons heeft verrast, is het ons niet gelukt om op de dag van de Pinksterroute in Delfzijer aan iedere deelnemer medailles uit te reiken. Wij zullen dit probleem tactvol oplossen. Medailles staan ​​in backorder en worden verzonden zodra ze binnen zijn. arrive Voor degenen die hun contactgegevens hebben achtergelaten, gaan we de komende maanden nadenken over de volgende versie van de route. Er staan ​​nog veel meer gebouwen en locaties op ons verlanglijstje.Source link