Delftzijer – Vanmorgen beginnen officieel de Pinkstervieringen in Delfzijer, een evenement dat jaarlijks veel toeristen trekt. De openingsceremonie vond plaats bij het Neptunusmonument aan de Kuestweg. De vlag van KZ&RV Neptunus werd gehesen door leden van het Delfzijer Zeekadettenkorps.

Hoewel Delfzijl al twee dagen bruist van het feest, is dit toch het officiële begin. Net als voorgaande jaren werd de plechtige openingsceremonie begeleid door muziek van het Delf Zayers Harmonie Orkest (DHO).

De Pinkstervieringen in Delfzijer beloven wederom een ​​gezellig en onvergetelijk weekend voor iedereen. Met een kleurrijk programma, een bruisende sfeer en prachtig weer waren alle ingrediënten voor een succesvol evenement aanwezig.

Vandaag wordt in het Damsterdiep de 55e Internationale Pinksterroeirace gehouden. DISCUS organiseert wederom een ​​jeugdviswedstrijd langs de grachten in het centrum van Delfzijer. Het evenement “Canalathon” vindt plaats om 13.00 uur en is de vijfde en laatste keer. Men moet een route afleggen in een zelfgemaakt voertuig en de finishbel bereiken.

Wil je de volledige show van vandaag bekijken? Kijk dan eens op de website van de organisatie.Source link