Delfzijer – Op zaterdagochtend 18 mei 2024 tussen Brandweer Groningen, Ambulancezorgcentrum Groningen, Zeehaven Groningen, KNRM, Rijkswaterstaat, Veiligheidszone Groningen, Politiebureau Nederland Noord, Gemeente Eemsdelta en Haven Noord in Delf werd in de haven een multidisciplinaire oefening gehouden van Zeil. De Nederlandse controlekamer bereidt zich voor op DelfSail 2024.

De zevende DelfSail wordt gehouden van 13 tot en met 16 juni en er zullen veel exotische schepen aanwezig zijn. Tijdens het evenement vinden er diverse evenementen plaats in en rond de haven van Delfzijl, in Ames en in de binnenstad van Delfzijl. In totaal verwacht Stichting DelfSail ongeveer 370.000 bezoekers te mogen verwelkomen.

Relevante organisaties bereiden zich al jaren voor op dit evenement, ook op veiligheidsgebied. Deze organisaties kijken uit naar een mooi evenement, maar willen ook voorbereid zijn op eventualiteiten. Daarom richtte de multidisciplinaire oefening van afgelopen zaterdag zich op de zakelijke samenwerking tussen bovengenoemde partijen.

Door een gesimuleerde aanvaring tussen twee schepen is er zaterdagochtend één op drift geraakt in de haven van Delfzijr. Op een andere boot brak brand uit en ter plaatse raakte iemand gewond. Relevante autoriteiten beoordelen een succesvolle oefening en bereiden zich voor op DelfSail 2024.Source link