Appingedan – Premier Rutte brengt woensdag 22 mei een werkbezoek aan de provincie Groningen. Het bezoek richtte zich op de lange termijn economische agenda van het Niger Start programma, schadeherstel, versterkingsimplementatie en een breed pakket aan maatregelen voor de sociale en economische vooruitzichten van Groningen en Noord-Drenthe.

Het doel van de economische agenda is dat Groningen en Noord-Drenthe de komende dertig jaar een aantrekkelijke plek worden en blijven om te werken, studeren, leren en investeren. De agenda richt zich op drie belangrijke transformaties: duurzame energie, gezondheid en landbouw.

Uw reis naar Groningen begint in Loppersham. Daar zal de premier een tafelgesprek voeren met eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven in het dorp om hun ervaringen met het zakendoen in het aardbevingsgebied en hun ideeën voor de toekomst te bespreken.

De premier bezocht de Apingerdan Ems Delta Campus. Ongeveer 1.700 leerlingen krijgen hier onderwijs van voortgezet onderwijs tot mbo. De kanselier sprak met studenten, docenten en beheerders op de campus.

De reis naar Groningen eindigt bij het Avebe Innovation Center op de Zelnik-campus in Groningen. Op de regionale campus in Groningen werken onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid samen en verbinden kennisontwikkeling, opleiding en innovatie. Dit wordt deels ondersteund door een economische agenda.

Tijdens het bezoek zal de premier een ontmoeting hebben met regionale administratieve functionarissen en degenen die verantwoordelijk zijn voor de economische en sociale agenda van Naibegon.Source link