opsommen – De afgelopen twee jaar heeft de gemeente Eemsdelta hard gewerkt aan plannen om aan de openbare ruimte van de vijf dorpen van de voormalige gemeente Loppersum een ​​oefenruimte toe te voegen, waar bewoners kunnen sporten, sporten, samenkomen en spelen. Deze faciliteiten komen overeen met de faciliteiten die al beschikbaar zijn in het dorp en moeten zorgen voor meer activiteiten en meer mogelijkheden voor bijeenkomsten. Daarom heeft de gemeente Groningen Huis voor de Sport Groningen de opdracht gegeven om samen met de gemeente en bewoners deze vijf openbare sportgebieden te realiseren.

activering
Ook na de aanleg van het sportveld was het Sportcentrum Groningen nog betrokken bij de revitalisering van het sportveld. Organiseer bewegingsactiviteiten, vorm bewegingsgroepen en besteed aandacht aan langdurig continu gebruik van de openbare ruimte.

5 nieuwe trainingsruimtes.

opsommen
Achter het dorpshuis van Eenum wordt een fitnesstuin aangelegd, uitgerust met fitnessapparatuur gericht op de dorpsbewoners van Eenum. Hoofdzakelijk gericht op volwassenen, maar er komt ook een krat met losse sportartikelen zoals dumbbells, springtouwen en bidonriemen, zodat het sportterrein uitdagend wordt voor de jongeren van het dorp.Opening: 22 mei 2024

lopersham
In Loppersham wordt achter het wooncomplex ‘Burgemeester Assieshof’ een sporttuin voor jong en oud aangelegd. De ondergrond is voorzien van kunstgras en het terrein is omheind, deels met groene hagen en deels met multifunctionele betonranden die zowel als zit- als fitnesstoestel kunnen dienen.Verwachte opening: juli 2024

middenstorm
In Middlestroom komt op het voetbalveld een sportterrein voor jong en oud. Het ontwerp bestaat uit drie delen: een ruimte waar volwassenen sport- en toesteloefeningen kunnen doen, een ruimte waar kinderen sport- en toesteloefeningen kunnen doen, en een open ruimte waar vloeroefeningen gedaan kunnen worden. Voor het laatste deel worden lijnen aangebracht op de ondergrond en paden naast de oefenruimte. Verwachte opening: zomer 2024.

Wil weten
Bij Wirdum is in het ontwerp een multifunctioneel sportveld opgenomen dat ruimte biedt aan verschillende sporten. Basketbal, voetbal en volleybal kunnen allemaal op hetzelfde veld worden gespeeld. Ook zijn er over de gehele breedte doelwitten geplaatst zodat meerdere activiteiten tegelijk kunnen worden uitgevoerd. Naast het veld wordt een jeu-de-boulesbaan aangelegd en speeltoestellen krijgen nieuwe valbeveiliging. Verwachte opening: zomer 2024.

Chante
In ‘t Zandt is het plan drieledig. Eerst werden op de wandelroute rond het dorp 6 eenvoudige hindernissen opgesteld om zo een fitnessparcours te vormen. Deze obstakels kunnen worden voltooid tijdens het rennen of tijdens het lopen of rennen. Ten tweede komen er op de basisschool twee fitnessapparaten waar volwassenen gebruik van kunnen maken. Ten slotte wordt er een elementair sportterrein toegevoegd aan de speelplaats van de basisschool. Verwachte opening: najaar 2024.

nieuwe website
Ook is er een nieuwe website gelanceerd: www.beweegparkeneemsdelta.nl, waarop alle sportplekken in de openbare ruimte binnen de gemeente Eemsdelta staan ​​vermeld. Deze website is een hulpmiddel om te zien waar en hoe oefenruimtes gebruikt worden. Door de QR-code te scannen die in alle oefenruimtes te vinden is, kunnen gebruikers de website van de oefenruimte bezoeken en alle informatie over de locatie bekijken. Door middel van korte video’s kunnen sporters direct zien welke oefeningen en mogelijkheden er op de sportlocatie beschikbaar zijn. Ook krijgen er vijf nieuwe oefenruimtes een plek op het terrein.

Het eerste open sportterrein is: Eenum
De festivalopening vindt plaats op woensdag 22 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Wethouder Jan Menninga van Emsdelta zal de openingsceremonie voorzitten. Uiteraard kun je de Sporttuin meteen uitproberen onder begeleiding van een sportcoach van het Sportcentrum Groningen. Daarnaast kunnen inwoners van Eenum en omliggende gebieden zich aanmelden voor sportgroepen. De sportgroep komt één keer per week bij elkaar om samen te sporten in de sporttuin onder begeleiding van een sportcoach.Source link