Op zaterdag 18 mei 2024 is er een bijeenkomst tussen Brandweer Groningen, Ambulancezorgcentrum Groningen, Zeehaven Groningen, KNRM, Rijkswaterstaat, Politiebureau Noord-Holland, Gemeente Eemsdelta en Controlecentrum Noord-Holland in de Haven van Delfzijl Kamer waar multidisciplinaire oefeningen worden gehouden. gehouden ter voorbereiding op DelfSail 2024.

De zevende DelfSail wordt gehouden van 13 tot en met 16 juni en er zullen veel exotische schepen aanwezig zijn. Tijdens het evenement vinden er diverse evenementen plaats in en rond de haven van Delfzijl, in Ames en in de binnenstad van Delfzijl. In totaal verwacht Stichting DelfSail ongeveer 370.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Relevante organisaties bereiden zich al jaren voor op dit evenement, ook op veiligheidsgebied. Deze organisaties kijken uit naar een mooi evenement, maar willen ook voorbereid zijn op eventualiteiten.

Tijdens de multidisciplinaire oefening op zaterdag 18 mei lag de focus op de zakelijke samenwerking tussen bovengenoemde partijen. Hiermee wordt een aanvaring tussen twee schepen gesimuleerd, waarbij één schip zijn roer verliest. Op een ander schip brak brand uit, waarbij gewonden vielen. Door dit scenario te oefenen, zorgen we er samen voor dat we voorbereid zijn op het evenement.

Foto: Haven van Groningen |Source link