Johannes Sigmund (alias Blaudzun) speelt vier keer in de indrukwekkende Patrus- en Pauluskerk in Loppersum tijdens het muziekfestival ‘Back to the Beginning’. De track bevat materiaal van zijn aankomende album Latter Days.

De releasedatum die rood omcirkeld is op de agenda: 18 oktober Moderne tijden Blaudzun keert terug naar het daglicht. Maar zolang hij het verschil kan maken, blijft Johannes Sigmond (49) plannen en poetsen. De deadline voor zijn zevende studioalbum is eind juni.

Hoe ver ben je ervan verwijderd?

“Ik ben net de studio uitgelopen. Even wat mixen aan het checken. Het gaat de goede kant op – 90% van het werk is gedaan – maar als je die laatste 10% hebt, kan een plaat soms helemaal een andere kant op gaan. In de finale In deze fase denk ik altijd: dit moet gebeuren, dat moet veranderen.

Kun je een voorbeeld geven?

“Momenteel zit ik in de proeffase van een solotour. Ik wil graag een nieuw openingsnummer aan het album toevoegen. Begin juni gaan we de studio in om op te nemen.

Valt is dan iets anders?

“Dat is waarschijnlijk waar. We hebben tot nu toe drie singles uitgebracht, en toon (uitgebracht op 3 mei, bewerkt) is een zeer belangrijk nummer op het album.Maar dromer bestaan zomer lied Het was nog niet zo lang geleden. Nu vraag ik me af: zijn het nog platen? Misschien zijn ze beter geschikt als bonustracks. Ik heb hier nog steeds een beetje moeite mee.

Is dit uw gebruikelijke methode?

“Deze keer werk ik meer gefragmenteerd dan normaal, met nog drie of vier dagen tussen de tours. Ik speel de nummers heel graag live voordat ik ze opneem. Soms veranderen de woorden, de vormen en de geluiden een beetje. De belofte van niemandsland Ik speelde dit spel al een paar maanden voordat het tien jaar geleden een grote hit werd.

Uiteindelijk is het album altijd een weerspiegeling van de periode die eraan voorafging. Tegen de tijd dat het gebeurt, ben je waarschijnlijk verder gegaan.

“Kijk, het schrijven stopt nooit. Je moet alleen de opname en het mixen plannen, ook al omdat er meer mensen bij betrokken zijn. De tijd die je erin steekt, doet ertoe, net als de ruimte die je jezelf geeft. Vaak is het debuutalbum van een artiest What making it zo geweldig is dat al hun creatieve werk en alles wat ze wilden zeggen met elkaar verbonden waren en ik het altijd nodig had om het album te maken.

In hoeverre ben jij eigen baas? Voel je enige druk van platenmaatschappijen?

“Helemaal niet. Ik heb jarenlang bij V2 Records gewerkt en nu bij het onafhankelijke label Labeltje Labeltje, dat bestaat uit onder meer singer-songwriter Emil Landman en Di-rect-manager Tim van der Zalm. Voor hen het allerbelangrijkste is wat de kunstenaar zoekt en nodig heeft.

Dat is dus een bepaald niveau van vrijheid voor jou. Maar nu, zo lees ik, verschijnt ineens Ronald Jipter achter je. Hij gaat een boek over jou schrijven.

“Die boekendeal is al een tijdje geleden gesloten, maar ik heb Ronald pas een week of twee geleden aan mijn staf en de band voorgesteld. Hij is veel op pad geweest; in de bandbus en dat soort dingen. Dus afgezien van de lange, goede gesprekken die we hopen te voeren, hij probeert gewoon een idee te krijgen van hoe mijn praktische leven eruit ziet.

Ik zou zeggen: divers. Jouw playlist varieert bijvoorbeeld van Terug naar het Begin van Loppersum tot Carré in Amsterdam.

“Wat dat betreft is het een heel gek jaar geweest. Ik doe een solo-tour, doe een show met Scarpino Ballet – een hele grote productie – en dan zijn er nog de zomerfestivals ertussen. Ik ben echt dol op deze afwisseling. In Loppersham Ik speel semi-akoestische muziek met drie muzikanten, waaronder mijn broer Jakob, die gitaar speelt, bijna de meest intieme versie. Maak het kleiner en het werkt meestal goed, vooral in zo’n indrukwekkende kerk.

Kent u Lopertham?

“Ik heb wat op Google gezocht. Op weg naar Delfzijer, toch? Het lijkt me een prachtige plek.

Zeker voor een fanatieke fietser als jij. Gaat racen met mij mee?

“Mijn broer en ik praten er wel over. Jacob fietst ook veel. Maar op showdagen, of het nu een festivalshow is of een meer intieme show zoals die we in Loppersham gaan doen, ben ik nooit te lang En als ik hard fiets, heb ik gewoon de energie nodig op het podium.

Hoe belangrijk is fietsen voor jou?

“Ik moet de mix en dat soort dingen controleren Opmerking Ja, maar daarna hoop ik nog een tijdje op mijn grindfiets te kunnen rijden. Toevallig zat ik in fietskleding in de studio, het was acht uur ‘s avonds en ik had nog niet gereden. Ik moet als een gek plannen maken om te leven zoals ik wil. Weet je, er gebeurt veel tegelijk, en er is altijd wel iets aan de hand. Fietsen betekent voor mij dus vrijheid. Maak gewoon je hoofd leeg. En vul hem dan weer aan met nieuwe spullen.

Ga jij nieuwe muziek schrijven op je fiets?

“Dat gebeurt vaak, juist omdat er van niets of niemand sprake is. Vroeger dacht ik: goede ideeën komen altijd terug, maar ik ben er van hersteld. Woorden, melodie: je moet het in noten vastleggen of zo snel mogelijk.” mogelijk In spraakmemo.

Dus als mensen je met je iPhone naast de fiets van Loppersum zien staan, weten ze het.

“Toen kwam er weer iets.”

Terug naar origineel

Blaudzun speelt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei Back to the Beginning in Loppertham. Voorstellingen in de Petrus en Pauluskerk beginnen dagelijks om 12.45 en 17.45 uur.Het festival opent op vrijdag 24 mei (20.00 uur) met de noordelijke première van de musical Maria Maria Maria Van Devin Fabrik. Op het programma staan ​​verder concerten van Wende, Janne Schra, Marlene Bakker en Broeder Dieleman. Zie ook naarhetbegin.nl.Source link