In het dorp Eenum wordt op woensdag 22 mei om 15.00 uur een fitnesspark achter het dorpshuis geopend door Eemsdelta-wethouder Jan Menninga.

Je kunt de Sporttuin nu uitproberen onder begeleiding van een sportcoach bij het Sportcentrum Groningen. Daarnaast kunnen inwoners van Eenum en omliggende gebieden zich aanmelden voor sportgroepen. De sportgroep komt één keer per week bij elkaar om samen te sporten in de sporttuin onder begeleiding van een sportcoach.

De afgelopen twee jaar heeft de gemeente Eemsdelta plannen ontwikkeld om aan de openbare ruimte van de vijf dorpen van de voormalige gemeente Loppersum een ​​beweegruimte toe te voegen, waar bewoners kunnen sporten, sporten, ontmoeten en spelen.

Deze faciliteiten moeten zorgen voor meer activiteit en de ontmoetingsmogelijkheden vergroten. Daarom heeft de gemeente Groningen Huis voor de Sport Groningen de opdracht gegeven om samen met de gemeente en bewoners deze vijf openbare sportgebieden te realiseren.

Ook nadat het sportveld klaar is, blijft het Sportcentrum Groningen betrokken bij de revitalisering van het sportveld. Organiseer sportactiviteiten, vorm sportgroepen en focus op langdurig voortgezet gebruik van sportterreinen.

In de eerste sporttuin van Eenum komt ook een krat met daarin losse sportartikelen zoals dumbbells, springtouwen en ketelriemen, zodat het sportveld ook voor de dorpsjeugd uitdagend wordt.

andere dorpen

In Loppersham wordt achter de woonwijk Burgemeester Assieshof een sporttuin voor jong en oud aangelegd. De ondergrond is kunstgras en het terrein is omheind, deels met groene hagen en deels met multifunctionele betonranden die zowel als zit- als fitnesstoestel kunnen dienen.Verwachte opening in juli 2024

In Middlestroom komt op het voetbalveld een sportterrein voor jong en oud. Het ontwerp bestaat uit drie delen: bewegingsruimtes voor volwassenen en bewegingsapparatuur, sportruimtes voor kinderen, bewegingsruimtes voor apparatuur en open ruimtes voor vloeroefeningen. Voor het laatste deel worden lijnen aangebracht op de ondergrond en paden naast de oefenruimte. De opening wordt naar verwachting in de zomer van 2024 verwacht.

Bij Wirdum is in het ontwerp een multifunctioneel sportveld opgenomen dat ruimte biedt aan verschillende sporten. Basketbal, voetbal en volleybal kunnen allemaal op hetzelfde veld worden gespeeld. Ook zijn er over de gehele breedte doelen geplaatst zodat meerdere activiteiten tegelijk kunnen worden uitgevoerd. Naast het veld wordt een jeu-de-boulesbaan aangelegd en speeltoestellen krijgen nieuwe valbeveiliging. De verwachting is dat het in de zomer van 2024 wordt geopend.

In ‘t Zandt is het plan drieledig. Eerst werden op looproutes rond het dorp zes eenvoudige hindernissen geplaatst om zo een fitnessparcours te vormen. Deze obstakels kunnen worden voltooid tijdens het rennen of tijdens het lopen of rennen. Ten tweede komen er op de basisschool twee fitnessapparaten waar volwassenen gebruik van kunnen maken. Tenslotte komt er op het schoolplein van de basisschool een sportterrein voor de basisschool. De verwachting is dat de opening in het najaar van 2024 zal plaatsvinden.

Het stadsbestuur heeft een nieuwe website gelanceerd: www.beweegparkenemesdelta.nl , waaronder alle oefenruimtes op openbare plaatsen binnen de stad Emsdelta vallen. Door de QR-code te scannen die in alle oefenruimtes te vinden is, kunnen gebruikers de website van de oefenruimte bezoeken en alle informatie over de locatie bekijken. Door middel van korte video’s kunnen sporters direct zien welke oefeningen en mogelijkheden er op de sportlocatie beschikbaar zijn. Ook krijgen er vijf nieuwe oefenruimtes een plek op het terrein.Source link