Aannemer VDM Woningen schonk dinsdag bij de oplevering van 17 sociale huurwoningen aan de Uithuizen Ambachtsschoolstraat een vergaderbank aan de toekomstige bewoners.

De huurwoningen van woningbouwvereniging Goud Wonen zijn gebouwd rondom een ​​groengebied waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Commercieel directeur van VDM Arjan Moes: “Dit is een prachtige locatie waar zowel sociale huurders als kopers blij mee zullen zijn.”

De 17 woningen maken deel uit van het gehele nieuwbouwprogramma in De Gilderij, waarvan tevens 6 twee-onder-een-kapwoningen door VDM Woningen worden gebouwd.

“We zien dat houtsysteembouw steeds populairder wordt bij woningcorporaties vanwege de duurzame eigenschappen, dat het ook een bouwmethode is die geschikt is voor het bouwen van aardbevingsbestendige woningen.”

Harry Oosting, directeur van Goud Wonen, was tevreden over het traject. “Bewoners die vanwege versterkingsopgaven hun woning hebben moeten verlaten, hebben de mogelijkheid terug te keren naar een vernieuwde wijk waar zij inspraak hebben in de plannen. Dit betekent echter wel dat zij twee keer moeten verhuizen.

“Een andere mogelijkheid is om slechts één keer te verhuizen. Dankzij de nieuwbouwwoningen aan de Ambachtsschoolstraat kunnen we huurders de extra mogelijkheid bieden om eenmalig te verhuizen. Daarnaast dient de Ambachtsschoolstraat als compensatielocatie. Goud Wonen streeft naar minimaal nieuwbouw. hetzelfde aantal woningen Dankzij de gemeenschap Nieuwe indelingen, bouwmethoden en grotere woninggroottes waren in de oorspronkelijke wijk niet altijd mogelijk.

Er zijn funderingswerkzaamheden gestart voor zes geschakelde koopwoningen. De woningen worden gerealiseerd in gezinsvarianten en levensloopvarianten. VDM Woningen verwacht de woningen begin 2025 op te leveren.Source link