Dinsdag vierden Amsdelta-wethouder Jan Menninga en Oldambt-wethouder Jurrie Nieboer de opening van de Carel Coenraadpolder.

Twee gemeenten hebben hun krachten gebundeld om de wegen ten oosten van Waldendorp te herstellen. Direct na de bouwvakantie zijn gemeenten gaan zoeken naar duurzame en innovatieve manieren om de wegen die door de polders in het uiterste noordoosten van ons land lopen, te renoveren.

De reden is dat de klei in het voorjaar van 2022 naar de Brede Groene Dijk wordt verscheept.

Door het drukke verkeer rijden er dagelijks zo’n 70 vrachtwagens naar de Dollarddijk, de weg raakte zwaar beschadigd. De betrokken partijen, waaronder de provincie, het Waterschap en de gemeenten Emsdelta en Odumt, hebben besloten om onder begeleiding van beide gemeenten de weg te herstellen.

innovatieve aanpak

“In plaats van terug te keren naar de situatie van vroeger hebben gemeenten gekozen voor een innovatieve aanpak”, aldus wethouder Jan Menninga van Emsdelta. “Verbouwen met cementasfaltstabilisatie. Door hiervoor te kiezen, breiden we wegen niet alleen flink uit Door de impact van het verkeer op het milieu te minimaliseren en het lokale verkeer snel weer te laten bewegen, zetten we ook een belangrijke stap op weg naar duurzaamheid.

“Met het herstel van de ‘Huangdi Cave’ is de polder weer compleet geworden voor weggebruikers”, aldus Jurrie Nieboer, gemeenteraadslid van Oldamut. “Bezoekers kunnen weer gebruik maken van dit prachtige gebied.”

Aannemer Boskalis Nederland BV voerde de werkzaamheden uit.Source link