Kindercentrum Delfzijl West is een van de eerste scholen in Groningen met een rijke campus. Tegels werden verwijderd en planten en bomen vervangen.

Wethouder David de Jong heeft maandag ingestemd met de behandeling van het momenteel versteende plein.

Kinderen spelen steeds minder buiten en buiten spelen in een natuurlijke omgeving is essentieel voor een gezonde, evenwichtige ontwikkeling. Kinderen brengen gemiddeld 20% van hun tijd door op de basisschool. Dit maakt het een zeer invloedrijke plek in hun leven.

Onderzoek toont aan dat open, ongestructureerde speelomgevingen het vrije verkeer, verkennend spelen en onderzoekende ontdekkingen bevorderen.

De rijke campus biedt rijke speel- en leeromgevingen die beweging stimuleren en creativiteit en verbeelding stimuleren. Een kindvriendelijke omgeving die hen op een leuke manier kennis laat maken met gezonde en duurzame voeding en voedingskeuzes.

Kindercentrum Delfzijl West is een van de twee pilotscholen voor het programma. De andere school is Christelijke Basisschool Rehoboth uit Oldekerk. Onder begeleiding van partners werken deze scholen samen met leerlingen, ouders en de gemeenschap om een ​​verrijkte campus te creëren die ook gebruikt kan worden voor buitenlessen.

Het project ‘Schoolpleinen Verrijkt’ is een initiatief van IVN Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Huis voor de Sport Groningen, Stichting Kunst & Cultuur en GGD Groningen. Het is onderdeel van het Provinciaal Beweegakkoord Groningen en wordt gefinancierd door donaties van de provincie, gemeente en deelnemende scholen.Source link