Montezil – Zaterdag 11 mei organiseerde Brandweer Waldendorp de eerste ronde van de regionale brandbestrijdingswedstrijd, waarbij teams van verschillende brandweerkazernes strijden om de hoogste rangschikking. Het scenario voor deze competitie is gebaseerd op het incident bij het waterpompstation Termonteziel, waarbij de deelnemende teams te maken krijgen met realistische scenario’s en uitdagende omgevingen.

Het tafereel vond plaats tijdens de werking van een van de generatoren bij het Rozema-gemaal in Montetenzil, toen er brand uitbrak in een van de generatoren. Eén medewerker van het onderhoudsbedrijf overleed aan ernstige brandwonden, een andere medewerker viel en liep ernstig beenletsel op toen hij probeerde de brand te blussen. Het vuur verspreidde zich langzaam naar een andere kamer waar een derde slachtoffer reanimatie nodig had. Belangrijke aandachtspunten in dit scenario zijn onder meer verkenning, aanvalsroutes, acetyleen/zuurstof en waterwinning.

Na een dag van hevige concurrentie en een indrukwekkende prestatie behaalde het team van BRW-Gelderland-Midden Post Ede Centrum de eerste plaats. VR-Groningen Post Uithuizen eindigde op de tweede plaats en BRW-Twente Post Hellendoorn op de derde plaats.

De volledige uitslag van de Brandweerwedstrijd Waldendorp is als volgt:

1. Postcentrum BRW-Gelderland-Centraal Ede
2. VR-Groningen Post Uithuizen
3. BRW – Twente-Helendon Post
4. VR-Gelderland-Zuid Post Dodewaard
5. VNOG Post Wezep
6. VR-Eiland Post Alster
7. VR-Groningen Post Hoogezand
8. VR-Drenthe Post Zwinderen
9. VR-Drenthe Post Zuidlaren
10. BRW-Brabant Noord PostoffeltSource link