stadion- De eerste Ommelander bromfietstocht georganiseerd door oud-Stedumbewoner André van Heerde was een groot succes. Het startpunt is de Moarstee in Stedum, speciaal voor dit evenement gehuurd en ter beschikking gesteld. Met steun van zijn vader Jan van Heerde begon de inschrijving om 10.00 uur en hoewel de eerste bromfietsen om 9.15 uur arriveerden, waren we vastbesloten om op tijd aan te komen.

Wat aanvankelijk op zo’n 20 bromfietsen zou gaan draaien, groeide uit tot een internationale toer met bijna 60 deelnemers, waaronder twee vrienden uit het Duitse Papenburg. Na registratie genoten de aanwezigen van gratis koffie en gebak.

Deze tocht voert je langs pittoreske dorpjes en prachtige wegen, waaronder Lellens, Winneweer en Appingedam met zijn beroemde hangende keuken. De route vervolgde via het historische centrum van Appingedam naar Delfzijl, waar op het strand een groepsfoto werd gemaakt met Duitsland op de achtergrond. Na een stop bij Cafetaria de Doklanden in Delfzijl maakten de deelnemers gretig gebruik van de mogelijkheid om te dineren voordat ze verder gingen langs de kust naar Holwierde, Krewerd, Leermens, ‘t Zandt en Uithuizen.

De laatste etappe van de tour, hoewel ingekort vanwege tijdgebrek, was even mooi. De route loopt door pittoreske dorpjes en de kronkelende Botdeep naar Middlesum, voordat hij uiteindelijk terugkeert naar Stedum, het einde van de reis.

Bij Moarstee staan ​​uien klaar om bruin gebakken burgers te garneren en worden ze geserveerd bij de borrel. De aanwezigen genoten van het eten en drinken en Andre kreeg veel positieve reacties, met als meest voorkomende vraag: wanneer is de volgende brommerrit? Er zijn plannen voor een tweede Ommelander-bromfietstocht, mogelijk later dit jaar zelfs door Drenthe.Source link