DVC Appingedam moet nog kampioen worden. Damster maakte op een cruciaal moment gelijk. Middlestam heeft nog steeds hoop, maar zal waarschijnlijk door de play-offs moeten komen.

Joost Blokzijl lag daarna uitgeput op het grasveld. De 18-jarige spits van DVC, die zijn ploeg met twee doelpunten aan de titelrace hielp, was bovendien de beste voetballer op het veld: “Gelukkig kan het nog. Natuurlijk willen we het vandaag nog voor elkaar krijgen.” Ja, ik scoor regelmatig. Ik kan meer, ik heb meer kansen dan ik kan scoren. Ik ben een echte Damster en wil graag bij DVC komen.

Menardi trots op Middlestrum

Middlestoms gemotiveerde coach Jelmer Meinardi blijft hoopvol: “Ik ben heel trots op wat we hier in drie jaar tijd hebben bereikt. Kijk eens hoeveel toeschouwers er zijn. Het resultaat mag er zijn. Dat is logisch. DVC heeft al drie seizoenen op rij de slechtste verdediging gehad.” en het is moeilijk om kansen tegen hen te creëren.

Menardi, die bij Middlestom begon met een team dat tevreden was over de uitvoering, laat een team achter dat een visie heeft. Hij gaat nu verder als assistent-trainer bij Gorecht, als opvolger van hoofdtrainer Hans van der Ploeg. Middlesbrough heeft een toekomst, want Tvan Heimstra, Max Oldenhoff, Eyort Duma en de geblesseerde Mateo Mirkovic scoorden al 38 doelpunten, de gemiddelde leeftijd ligt net onder de 21 jaar. Middlestom neemt het zaterdag op tegen Herakliden, de nieuwe club van DVC-coach Duurt Dijkman.

Categorie 4 dieptepunten voor Appingedam

DVC Appingedam is het resultaat van de fusie in 2017 van oude Major League-teams vv Appingedam en De Pelikanen. Deze symbiotische relatie resulteerde in alles behalve het sportieve succes van Standard. Veel spelers uit het eerste elftal verlaten de club uit angst de vertrouwde sfeer te missen, of omdat het een goed moment is om hun reis tussen Groningen en Appingedam te beëindigen. Degradatie naar het vierde niveau is een ongekend dieptepunt voor de voetbalminnende stad, waar twintig jaar geleden soms 3.000 toeschouwers naar wedstrijden tegen spelers als De Treffers of WKE keken.

DVC-aanvoerder Nick Veentjer is het enige overgebleven lid van de twaalf A-junioren die in 2011 in het eerste elftal van De Pelikanen terechtkwamen. Hij was al gepromoveerd bij Elim en maakte bij Gleemen een stapje terug. Na dertien seizoenen mag hij zaterdag zijn kroon op het werk zetten, wat wij volgens mij verdienen. Ja, ik neem ontslag. Ik heb nu twee kinderen en werk vijf ploegen. Zaterdag was een kwestie van vallen en opstaan.

Twee doelpunten in acht minuten

Het spel begon snel. Blokzijl bezorgde de ploeg van coach Dickmann de pole position (0-1). Twan Heemstra maakte kort nadat hij in de beruchte verdediging werd neergehaald de gelijkmaker. Lange tijd daarna was het meer spannend dan mooi. Door geknoei met DVC kwam Thijs Helder in schietpositie en hij versloeg Jelmer Kiewiet, die zijn naamgenoot Olaf verving, die sinds de winter out was. Sinds de pauze zit ik zenuwachtig naar de wedstrijd te kijken (2-1) met een gebroken vinger. Plotseling zag Middlestrum de kop.

Darmster-aanhangers zullen nog even geduld moeten hebben

Sterke back-up Devante de Windt diende voor Brockzeyer. Zijn schot verraste doelman Damon Medema (2-2). Menardi: “Het protocol is dat de verdediger de korte hoek beschermt en de doelman de lange hoek. Ze doen allebei het tegenovergestelde. De grootste kans is bij DVC. Ronald Hund heeft alle vrijheid om de bal richting Bo Boterdiep te achtervolgen. Danster-supporters arriveren langs bus – de route ligt op slechts 17 kilometer afstand – zal nog een week moeten wachten, maar de korreligheid van het bezoeken van hun club is vervaagd.

Middlestom – DVC Appingedam 2-2

scheidsrechter: knappe man

Geel: Hansen (DVC Appingedam)

publiek: 550

Scorevoortgang: 3. Brockzeil 0-1, 8. Heimstra 1-1 (strafschop), 72. Helder 2-1, 83. Brockzeil 2-2.

midden: Medema Nienhuis (75. Van Zalm), Oosterhoff, Gijs van Aller (61. Daan van Aller), Moeken, Douma, Oldenhof (86. Van der Laan), Helder, Schuiling, Heemstra, Anema;

DVC Apingedan: yermo Kiewit Hansen, Slugter, Kaminga (69. Horston), Kiesman (61. Hund), Kaya, Wenjer, Van Hunik (61. Derwent), Brockzell, Mulder (69. Bruggs).Source link