Woensdag onthulden gemeenteraadslid Eltjo Dijkhuis van de Eemsdelta en ondernemer Erik Banus het gebouwlogo met de afbeelding van de nieuwe Albert Heijn-gevel van Uithuizen.

Ze bevinden zich aan weerszijden van de bouwplaats. Dit jaar start de bouw van de nieuwe supermarkt. De transformatie van de openbare ruimte rondom de Schoolstraat is begonnen.

Het resultaat was een dramatische verandering in functionaliteit en uitstraling aan die kant van het centrum. Later zal Uithuzen Albert Heijn lanceren volgens de laatste eisen, waaronder Etos en Gall & Gall. Banus heeft ook supermarkten in Appingedam en Winsum.

Ook projectleider Frank Rozema, vertegenwoordigers van aannemers en vele genodigden woonden de onthullingsceremonie op het plein voor De Rank bij.

Links naar diverse winkelgebieden

De gemeente werkt samen met branchevereniging Uithuizen aan het ontwikkelen van plannen voor het centrum van Uithuizen. Naast het project Schoolstraat omvat het plan ook de reeds lopende herontwikkeling van Blink en de herontwikkeling van het gebied rond Molenerf. Het doel is om sterke verbindingen te creëren tussen de verschillende winkelgebieden, zodat bezoekers langer in een handig en aantrekkelijk centrum kunnen verblijven.

Naast Uithuizen zijn ook de functionaliteit en uitstraling van stadscentra als Bedum, Leens, Uithuiizermeeden en Winsum verbeterd.Source link