Delfzijer – Het bestemmingsplan van Park Delfzicht wordt naar verwachting op 29 mei goedgekeurd door de gemeenteraad. Hiermee wordt een nieuwe woonwijk op de plek van het voormalige ziekenhuis in Delfzijer een stap dichterbij gebracht.

Huizen verspreid over hofjes
In totaal worden er 135 woningen gebouwd: 45 huurwoningen en 90 koopwoningen. De woningen zijn verdeeld over 6 hofjes. Op elke werf komt een mix van huur- en koopwoningen, waaronder stadswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast komen er een aantal levensloopbestendige rijtjeswoningen. De binnenplaats is op kleine schaal ontworpen om de ‘buurt’ te stimuleren. De woning komt in een groene omgeving te liggen: het park is de voortuin.

“Dit is een belangrijke mijlpaal in de woningbouwontwikkeling in Delfzijer en zal zeker voldoen aan de woonbehoefte van onze bewoners”, aldus wethouder Annalis Usmany-Dallinga.

De huizenverkoop begint
De verkoop van koopwoningen start op vrijdag 26 april. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 17 mei inschrijven. Als de vraag groter is dan het aantal te bouwen woningen, worden de woningen op basis van loting verkocht. 80% van de woningen wordt verkocht aan eigenaren van sloop- en nieuwbouwopgaven in Delfzijer. De overige 20% van de woningen wordt verkocht aan andere geïnteresseerden.

De verwachting is dat de bouw van de woningen in november dit jaar zal starten en eind 2025 zal zijn afgerond.Source link