Op de plek van het voormalige Ziekenhuis Delfzicht in Delfzijl komen 135 woningen, waaronder 90 koopwoningen.

Het nieuwe wooncomplex Park Delfzicht krijgt zes hofjes. Op elke werf komt een mix van huur- en koopwoningen, waaronder stadswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast komen er een aantal levensloopbestendige rijtjeswoningen.

Noach Shipp

Het hofje is bewust kleinschalig ingericht om ‘buurtgevoel’ te stimuleren. De woningen worden gesitueerd in een groene omgeving, met parken zoals in de voortuinen.

Wethouder Annalies Usmay-Dallinga vindt dat met het aannemen van het betreffende bestemmingsplan een belangrijke mijlpaal is bereikt. “Het voldoet aan de woonwensen van onze bewoners.”

schilderen

De gemeenteraad buigt zich op 29 mei over het plan. De verkoop van koopwoningen start op vrijdag 26 april. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 17 mei inschrijven. Als de vraag te groot is, wordt er een loterij gehouden.

Het streven is dat 80% van de woningen wordt verkocht aan eigenaren van sloop- en nieuwbouwopgaven in Delfzijer. De overige 20% wordt verkocht aan andere geïnteresseerden.

De verwachting is dat de bouw van de woningen in november dit jaar zal beginnen. De woningen worden eind 2025 opgeleverd.Source link