Filmgroep 76 presenteert op woensdag 15 mei om 14.00 uur een overzicht van al hun films op eerdere versies van DelfSail in de Bibliotheek Delfzijl.

Filmmakers nemen video’s op met apparaten die niet meer alledaags zijn. Maar deze keer hebben ze alles digitaal gemonteerd. Leden waren bij het begin aanwezig om afbeeldingen van schepen, plaatsen en mensen te interpreteren.

De Mini Maritiem Antiquariaat in Bibliotheek Delfzijl gaat om 14.30 uur open. De meest uitgebreide transportcollectie van de provincie is opgeruimd. Het is het beleid van Biblionet om geannuleerde boeken niet te verkopen. Maar dit is de uitzondering. Maritime Books mag een eenmalige vrijwillige donatie doen. Van 15 mei tot en met 5 juni worden er elke week boeken toegevoegd.

Van 15 mei tot 5 juni is er ook een lezing te zien van de jonge fotograaf Cjarphoto. Dankzij een speciale vergunning kon ze dronefoto’s maken in de Groningse haven. Ze kreeg de opdracht om nieuw opgeleverde schepen, speciale transportschepen en haar favoriete sleepboot, de Gruno, te fotograferen.

De Pictura Painting Club exposeert alle schilderijen met een maritiem thema van haar leden.

Ook is er wekelijks een leesmoment “Come Join Us!” van 15.00 tot 16.00 uur, waarbij drie weken tijd wordt besteed aan DelfSail.

Op 5 juni wordt het thema Delfsail afgesloten met Zeemansdag in de Bibliotheek Delfzijl.Source link