Delfzijer – Videogroep 76 presenteert op woensdag 15 mei om 14.00 uur een overzicht van al hun films van eerdere edities van Delfsail in de Bibliotheek Delfsail. Filmmakers nemen video’s op met apparaten die niet meer alledaags zijn. Maar deze keer hebben ze alles digitaal gemonteerd. Vanmiddag zijn leden van het videoteam aanwezig om de beelden van het schip, de plaats en de mensen toe te lichten.

De Mini Maritiem Antiquariaat in Bibliotheek Delfzijl gaat om 14.30 uur open. De meest uitgebreide transportcollectie van de provincie is opgeruimd. Het is het beleid van Biblionet om geannuleerde boeken niet te verkopen. Maar dit is de uitzondering. Maritime Books mag een eenmalige vrijwillige donatie doen. Van 15 mei tot en met 5 juni worden er elke week boeken toegevoegd.

Van 15 mei tot 5 juni is er ook een lezing te zien van de jonge fotograaf Cjarphoto. Ze kreeg de opdracht om nieuw opgeleverde schepen, speciale transportschepen en haar favoriete sleepboot, de Gruno, te fotograferen.

Pictura Painting Club, niet onredelijk een schilderclub in de havenstad, exposeert de schilderijen met een maritiem thema van haar leden. De schilderijen zijn vanaf 13 mei te zien aan de bibliotheekmuren.

Ook is er wekelijks leestijd “Kom bij ons!” van 15.00 tot 16.00 uur, deze 3 weken staan ​​in het teken van Delfsail. Op woensdag 15 mei wordt het verhaal van de grote krab en de kleine krab verteld. Daarnaast kun je ook je eigen krab maken.

Op 5 juni wordt het thema Delfsail afgesloten met Zeemansdag in de Bibliotheek Delfzijl. Meer informatie hierover zal later worden verstrekt.Source link