Ruwe – Op zaterdag 11 mei wordt in Crud de jaarlijkse vlooien- en stekkenmarkt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur. In Dorpshuis Credo aan de Holwierderweg staan ​​vlooienmarktkramen, maar ook elders in het dorp vind je diverse kramen met vlooienmarktartikelen, kleding en creatieve hobbyartikelen. Kerkpad 2 verkoopt planten en stekken. Het aanbod is zeer divers. De opbrengst van de verkoop van de planten gaat net als voorgaande jaren naar Alpe d’HuZes.

Maar op zaterdag 11 mei had Cruder nog meer te doen. Gedurende de dag zal er meerdere keren livemuziek te horen zijn van Harm Tabak en Roy McKaren in de Kredo Village Hall, waar ook een springkasteel voor de kinderen wordt gebouwd.

Bij mooi weer is theetuin De Kosterij na een jaar versterken weer open. William en Saskia zijn blij iedereen weer te mogen verwelkomen in de tuin tegenover de Mariakerk. De Mariakerk zelf is zeker een bezoek waard, want 11 mei is in Noord-Nederland de Dag van het Orgel en verschillende organisten zullen overdag het beroemde orgel van de kerk bespelen.

Alle evenementen bij Crud zijn gratis.Source link