De 4e Pinksterroute Delfzijer vindt plaats op zaterdag 18 mei om 11.00 uur na de start van de Pinkstervieringen bij het Neptunusmonument tegenover het Muzee Aquarium.

De wandel- en hardloopevenementen in Delfzijl laten nog steeds een stijging zien in het aantal deelnemers. “We zien veel belangstelling”, zegt Mark Giesolf van Delfziel Pinksterroute.

De Pinkstervieringen beginnen

“Waarschijnlijk was het evenement succesvol omdat het een grote groep mensen trok. In tegenstelling tot traditionele hardloop- of wandelevenementen was het evenement niet toegankelijk voor een specifieke doelgroep. Ook de timing van het evenement was gunstig. Delfzijer 5 De Pinksterroute is eigenlijk de begin Pinksteren in Delfzijer.

Deze gebeurtenissen versterken elkaar. Ook de vrije tijd komt hierin deels tot uiting. Het feit dat de route elk jaar anders is en dat deelnemers langs gebouwen komen die ze normaal niet zouden bezoeken, maakt het extra aantrekkelijk.

“Je weet niet wat je zag”

“Dit jaar loopt een deel van de route door de wijk Delfzijer noord, een deel van Delfzijl dat volop in ontwikkeling is. Als je er een paar jaar niet bent geweest, weet je niet wat je hebt gezien Dit is Deir De Fuzair Pinksterroute loopt voor het eerst door dit deel van de stad en we zagen mensen zich inschrijven met vrienden, collega’s of familieleden.

Eén van de trouw ingeschreven bedrijven voor de Pinksterroute Delfzijl is hoofdsponsor van makelaarskantoor Brandsma|De Jong. “De Pinksterroute naar Delfzijl is een van onze vaste uitstapjes”, legt Sjirk de Jong uit.

“Voor ons is het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. De teams bestaan ​​uit zakelijke en vriendelijke contacten die het bedrijf door de jaren heen heeft opgebouwd deelnemers getekend voor een periode van minimaal drie jaar zorgt ervoor dat wij als bureau dit jaar weer tien teams inschrijven.

8 kilometer

“Deze sfeer kan mensen ook ontroeren”, voegde Gisolf eraan toe. “Het is fijn dat het deelnemersveld divers is. De route is ongeveer 8 kilometer lang en geschikt voor zowel hardlopen als wandelen. Onderweg wordt er gezorgd voor voldoende versnaperingen in de vorm van waterposten en krijgt iedere deelnemer heerlijke yoghurtijs onderweg .

U kunt zich vóór 13 mei online inschrijven via de volgende methoden: www.pinkstertrail.nl . Bovendien kunnen mensen zich later op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei inschrijven.Source link